1515
BÖRSEN: OREGELBUNDEN ÖPPNING VÄNTAS EFTER NYHETSFATTIG MORGON

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Torsdagens handel på Stockholmsbörsen ser ut att få en oregelbunden start efter ett relativt tunt nyhetsflöde på morgonen. Ingen tydlig riktning noterades för Europabörserna heller.

Vid 8.30-tiden indikerade förhandeln hos IG-Markets en öppning strax under nollstrecket för Stockholmsbörsens OMXS30-index. Ute i Europa noterades terminen för tyska DAX-index upp knappt 0,1 procent medan Parisbörsens index CAC40 var oförändrat.

På onsdagen visade de ledande börserna i New York mindre uppgångar. Dow Jones var upp 0,1 procent, S&P 500 steg 0,2 procent och tekniktunga Nasdaq avancerade 0,1 procent.

På torsdagsmorgonen hade USA-räntorna sammantaget sjunkit något med den tioåriga statsobligationen nu under 1,60 procent. Dollarn stärktes något men rörelserna är beskedliga inför jobbdata under torsdag-fredag.

De asiatiska börsmarknaderna handlades i regel uppåt på torsdagen, med undantag för Hongkongbörsens Hang Seng index. Oljepriserna fortsatte uppåt på morgonen.

Lastbilstillverkaren Volvo, som steg 3,5 procent på onsdagen efter utdelningsbeskedet, kan på torsdagen påverkas av ny statistik från ACT som visade att orderingången på tunga lastbilar, Class 8, i Nordamerika preliminärt uppgick till 22.900 enheter i maj. Det var en nedgång på 32 procent jämfört med i april, men jämfört med fjolårets covid-tyngda maj månad steg orderingången 242 procent.

Forskningsbolaget Lidds har genomfört en riktad emission där bolaget tillförs en likvid om cirka 45 miljoner kronor före kostnader. Teckningskursen i emissionen fastställdes till 10:43 kronor. Lidds stängde på 13:80 kronor på onsdagen.

Även Inhalation Sciences, som utvecklar laboratoriesystem, har genomfört en riktad nyemission. Bolaget har tagit in drygt 27,5 miljoner kronor före kostnader. Teckningskursen fastställdes till 10 kronor per aktie, motsvarande en rabatt om 13 procent jämfört med onsdagens stängningskurs.

First North-listade Footway, som bedriver e-handel inom sport och mode, har beslutat om nya finansiella mål där riktlinjen för tillväxt sätts till mellan 30 och 40 procent respektive stabil positiv ebita. Tillväxtmålet har justerats upp från den tidigare målsättning om en omsättningstillväxt på lägst 15 procent per år och ett positivt ebit-resultat på årsbasis.

Värt att notera är att Rutger Arnhult i torsdagens Dagens Industri avfärdar de spekulationer som förekommit om att han själv skulle sätta sig på vd-stolen i Castellum efter den avgående Henrik Saxborn.

På rekommendationsfronten har Liberium Capital uppgraderat Nokia till köp från tidigare behåll. Riktkursen har justerats upp till 5:50 euro (3:30). Nokia stängde på onsdagen på 4:44 euro.

Aktiespararnas tidning Aktiespararen rekommenderar köp i båttillverkaren Nimbus, mattförsäljaren Rugvista, väggkonstbolaget Desenio och IT-bolaget Knowit, men sälj för bostadsplattformen Hemnet. Pappersutgåvan kan innehålla analyser som redan har släppts digitalt den senaste tiden.

På torsdagen är det handelspremiär på First North för Loyal Solutions. Inför noteringen i Stockholm gjorde det danska kundlojalitetsbolaget en nyemission av units bestående av tre aktier och två teckningsoptioner till teckningskursen 60 kronor per unit. Emissionen tecknades till cirka 178 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?