1515
Annons
BÖRSEN: ONSDAGSHANDELN VÄNTAS INLEDA NÅGOT UPPÅT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda på något högre kurser på onsdagen i spåren av uppgångar i USA.

Asienbörserna visade en blandad utveckling under onsdagsmorgonen, med uppgångar i Japan medan indexen i Hongkong och Fastlandskina däremot sjönk.

USA-börserna steg brett på tisdagen, med flygsektorn bland vinnarna. Samtidigt rasade varuhuskedjan Walmart på kvartalsrapport. Räknat från Stockholmsbörsens stängning steg S&P 500 index med 0,7 procent.

Terminshandeln för de ledande Europabörserna pekade inför öppningen på i stort oförändrade rörelser. Noteringarna för Frankfurt- och Parisbörsen låg bägge på kring 0,1 procent upp. Förhandeln i Stockholm hos IG visade på en uppgång om 0,3 procent.

Telekombolaget Ericsson skapar ett nytt affärsområde inom molnmjukvara och service. Det nya affärsområdet uppges vara en kombination från affärsområdena Digital Services och Managed Services. Per Narvinger får ansvar att leda den nya enheten. Samtidigt lämnar Ericssons chef för marknadsområdet Europa & Latinamerika, Arun Bansal sin position vid bolaget.

Storägare i Truecaller meddelade under tisdagskvällen om en försäljning av 21 miljoner B-aktier. Försäljningen genomfördes till kursen 61:20 kronor, vilket motsvarar en rabatt om 10 procent jämfört med stängningskursen på tisdagen om 68 kronor.

Bland tisdagens rapporter återfanns bland annat Tradedoubler, specialistläkemedelsbolaget Calliditas och Kjell & Company.

Tradedoubler, som är verksamt inom prestationsbaserad digital marknadsföring, ökade sitt ebitda-resultat till 21 miljoner kronor (14) i det första kvartalet 2022.

Ökad priskonkurrens pressade Kjell & Companys bruttomarginal under det första kvartalet. Enligt bolaget har många aktörer i branschen haft höga lagernivåer.

Gamingbolaget Thunderfuls ebitda-resultat föll till 43,7 miljoner kronor i kvartalet (60,1). "Resultatet för kvartalet är en besvikelse, och våra två affärssegment underpresterar av olika anledningar", skrev vd Brjann Sigurgeirsson i vd-ordet av delårsrapporten.

Specialistläkemedelsbolaget Calliditas presenterade en omsättning på 49,7 miljoner kronor under kvartalet, men ökade samtidigt rörelseförlusten. Försäljningen av läkemedlet Tarpeyo i USA uppgick till 18,0 miljoner kronor.

Både Raysearch, en underleverantör inom strålterapissystemmarknaden, och 3D-bioskrivarbolaget Bico presenterade kvartalssiffror i linje med preliminära besked.

BNP Paribas Exane har tittar på banksektorn. SEB har fått en höjd rekommendation till outperform från neutral medan det för Swedbank medför en sänkt rekommendation till neutral från outperform.

Pareto Securities inleder bevakning av fastighetsbolaget Oscar Properties med en köprekommendation och en riktkurs på 9 kronor.

Nordea har sänkt sin riktkurs för Storskogen till 31 kronor (40) med en upprepad köprekommendation. Aktien föll med 17 procent på tisdagen efter sin kvartalsrapport.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera