1515
HYUNDAI: SAMTALAR EJ MED APPLE JUST NU, KIAS AKTIE RASADE 15%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kias aktie rasade med 15 procent på Seoulbörsen under måndagsmorgonen, sedan moderbolaget Hyundai gett ny information om de omtalade förhandlingarna om att bygga en kommande bil åt Apple.

Det pågår inga förhandlingar mellan Apple och Kia i fråga om att utveckla autonoma fordon, uppgav Hyundaiföreträdare på måndagen, vilket också drog ned moderbolagets aktie med 6 procent på måndagen.

Uppgifterna framgick i dokument som lämnats in till Sydkoreas finansinspektion, enligt Financial Times.

Hyundai och Kia har förvisso fört diskussioner med Apple om att samutveckla autonoma elfordon, men inget konkret har kommit från förhandlingarna, enligt dokumenten.

I januari uppgav Hyundai att det förekommit tidiga diskussioner med Apple om att bygga bilar åt det amerikanska teknikbolaget. Sedan dess har både Hyundais och Kias aktier handlats kraftigt uppåt.

Uppgifter har gjort gällande att det är Kias fabrik i delstaten Georgia som ska bygga Apples första bil.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?