1515
Annons
NORGE: STABILA BOPRISER SÄSONGSRENSAT I APRIL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De norska bostadspriserna steg 0,3 procent i april jämfört med föregående månad. Säsongsjusterat innebär det oförändrade priser.

Det visar statistik från Eiendom Norge.

"Bostadspriserna fortsatte att stiga i april. Det finns nu tecken på att bostadsprisökningarna planar ut", säger Eiendom Norges vd Henning Lauridsen i en kommentar.

Han tillägger att nya regler påverkat utbudet av bostäder till salu negativt i år, vilket stöttat priserna, men det börjar nu lätta något.

Jämfört med i april 2021 steg bostadspriserna 6,2 procent i hela Norge. I Oslo steg bostadspriserna med 4,6 procent i årstakt.

Henning Lauridsen säger att det finns en stor osäkerhet framåt, bland annat kring penningpolitiken, som är viktig för bostadspriserna.

"Räntebanan Norge Bank publicerade i mars indikerar en ränta på 2,5 procent i slutet av 2023, vilket kommer att dämpa bostadsprisutvecklingen framöver. Den stora frågan är om räntebanan måste höjas ytterligare för att möta den stigande inflationen i både Norge och internationellt. I så fall kommer vi sannolikt att se en ännu mer måttlig utveckling av bostadspriserna framöver", säger han.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera