1515
TESLA: UPPGES NÄRA AVTAL FÖR INDIEN-SATSNING MED TATA MOTORS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den indiska fordonstillverkaren Tata Motors aktie rusade för andra dagen i rad på Bombaybörsen under tisdagen efter medieuppgifter om ett samarbete med Tesla.

Tata Motors steg med nästan 13 procent på måndagen och nåde årshögsta under hög volym och nådde den övre gränsen för maxuppgångar på den indiska börsplatsen.

Bakom uppgången låg medieuppgifter om att Tata Motors och Tesla står i färd med att teckna ett avsiktsavtal för tillverkning av det amerikanska elbilsmärkets fordon, enligt Economic Times.

Enligt tidningen har Tesla redan genomfört en marknadsöversyn och kommit fram till att Tata har den bästa infrastrukturen för elbilstillverkning i landet, något som dock inte bekräftats bortom medieuppgifterna.

Det är dock känt att Elon Musk, Teslas vd, i omgångar utlovat satsningar på att rulla ut i det folkrika landets marknad när nu en fabrik utanför Shanghai i Kina är öppnad och spaden satts i marken för fabriksbygget i Tyskland för europeisk tillverkning.

I december uppgav transportminister Nitin Gadkari att Tesla kommer etablera verksamheter i Indien under 2021, något som överensstämmer med ett uttalande på Twitter från vd Elon Musk från i oktober. Tidigare utlovade dock Elon Musk en satsning i Indien redan under 2020, men den satsningen uteblev uppenbarligen.

Tata Motors kursuppgång fortsatte på tisdagen med ytterligare 11 procent, en utveckling som fick draghjälp av färska försäljningssiffror för dotterbolaget Jaguar Land Rovers Kinaverksamhet samt för Tata Motors egen försäljning i Indien.

Under december 2020 såldes drygt 53.000 fordon från Tata Motors, vilket är en ökning med 21 procent jämfört med samma månad 2019.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?