1515
H&M: FÄRRE REOR OKTOBER BEKRÄFTAR LÅNG POSITIV TREND - GOLDMAN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) H&M har kontroll på sina reaaktiviteter. Bolagets prisnedsättningar i oktober bekräftar den positiva trenden som sågs redan innan pandemin och var lägre än motsvarande månad i fjol, vilket är mer än man kan säga om vissa konkurrenters reanivåer.

Det uppger Goldman Sachs i en analys daterad 23 november där rekommendationen höjts till köp från sälj och riktkursen justerats upp till 210 kronor (165), något Direkt rapporterat kortfattat om tidigare på tisdagen.

Goldman Sachs pekar i analysen även bland annat på att H&M återvände till en jämförbar försäljningstillväxt på den brittiska marknaden i oktober, men flaggar samtidigt för att den andra vågens nedstängning i Storbritannien ägde rum i november.

Vad gäller H&M:s e-handel bedömer Goldman att den kommer att stå för ungefär 28 procent av bolagets totala försäljning innevarande år.

"Vi väntar oss att online ska bidra med 4-5 procents jämförbar försäljningstillväxt per år under perioden 2021-2024 och leverera en ebit-marginal på ungefär 10 procent", skriver Goldman i analysen.

H&M-aktien handlas upp cirka 4 procent till 183:20 kronor på tisdagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?