1515
ONCOPEPTIDES: KURS I RIKTAD EMISSION 158 KR, TAR IN 1,1 MDR KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den riktade emission som bioteknikbolaget Oncopeptides aviserade efter börsstängning på tisdagen gjordes till kursen 158 kronor, motsvarande en rabatt om 4,8 procent i förhållande till stängningskursen på tisdagen.

"Ett stort antal svenska och internationella institutionella investerare och sektorspecialister, inklusive Artisan Partners, Bain Capital Public Equity, LP och HealthCor Management, deltog i nyemissionen", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Emissionen omfattar 7 miljoner nya aktier och bolaget får därmed in 1.106 miljoner kronor brutto.

Bolaget ska använda pengarna till att bland annat finansiera kommersialiseringen och marknadsintroduktionen av melflufen i USA samt fortsatt klinisk utveckling inom multipelt myelom.

Nyemissionen medför en utspädning om cirka 9,3 procent av antalet aktier. I förhandsbeskedet på tisdagen skrev bolaget att avsikten var att emissionen skulle utgöra cirka 10 procent av det totala antalet aktier.

I enlighet med vad som meddelande i tisdagens förhandsbesked har Oncopeptides forskningschef Jakob Lindberg sålt 100.000 aktier i bolaget. Försäljningen, som gjordes till samma pris som emissionskursen, utgjorde 10 procent av Jakob Lindbergs innehav.

Carnegie, Cowen, DNB Markets, JP Morgan och Kempen hanterade emissionen åt Oncopeptides.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?