1515
Annons
NEW YORK: BANKER ÖKADE PÅ STIGANDE BÖRS, S&P 500 +0,2% (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på onsdagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande amerikanska börserna noterades svagt uppåt på onsdagen med finanssektorn i topp.

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 0,1 procent till 35.405 medan S&P 500 ökade 0,2 procent till 4.496. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex adderade 0,2 procent till 15.042.

På tisdagskvällen avslutades New York-handeln med uppgångar och S&P 500 stängde 0,2 procent högre, efter att under handelssessionen åter ha nått nya rekordnivåer.

Finanssektorn blev sektorvinnare och avancerade tillsammans med den stigande amerikanska tioårsräntan som klättrade 5 punkter till 1,35 procent. Bankerna Goldman Sachs, JP Morgan och Morgan Stanley var samtliga upp med i tur och ordning 1,1, 2,1 och 1 procent.

Dick's Sporting Goods handlades upp med över 13 procent efter att med marginal ha överträffat analytikernas förväntningar med kvartalsrapporten. Bolaget höjde även utdelningen och meddelade dessutom en extra utdelning.

Varuhuskedjan Nordstrom föll i sin tur med knappt 18 procent efter en rapport med svagare omsättning än väntat. Försäljningen i det senaste kvartalet kom in under de nivåer som rådde före pandemin, och då hjälpte det inte att resultatet överträffade analytikernas förväntningar.

Klädkedjan Urban Outfitters redovisade ett högre resultat än förväntat för det gångna kvartalet och även intäkterna var bättre än väntat. Kedjan gynnades av en kraftig ökning av onlineförsäljningen jämfört med de nivåer som rådde före pandemin, men har samtidigt drabbats av problem i leveranskedjan. Aktien tappade 9,5 procent.

Läkemedelsbolaget Moderna avancerade 0,7 procent efter att ha gjort en BLA-ansökan (Biologics Licens Application) till amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för bolagets coronavaccin.

Livsmedelstillverkaren Campbell Soup sjönk 2,2 procent. Bolagets aktie har sänkts till neutral från tidigare övervikt av Piper Sandler, med stigande råvarukostnader som en av motiveringarna.

Johnson & Johnson var ned 0,7 procent trots att bolaget har uppgett att en studie visat fördelar med en så kallad boosterdos vaccin mot covid-19. En sådan dos ökade enligt Johnson & Johnson kraftigt nivån antikroppar i studien.


Graf: S&P 500 onsdagen 25 augusti

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera