1515
APPLE: CHIPBRIST VÄNTAS TYNGA FRAMGENT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Apples rapport för det andra kvartalet var märkbart stark med en vinst som slog förväntningarna med nästan 30 procent. Bolagets står dock inför en period av motvind på grund av den globala chipbrist som spökat sedan en tid tillbaka.

Det rapporterar CNBC och flera andra media.

En bidragande faktor till Apples goda prestation för kvartalet var Iphoneförsäljningen, men huruvida den starka försäljningstrenden kommer att hålla i sig eller inte står osagt då halvledarbristen ser ut att bli allt mer påtaglig.

På tisdagskvällen, i samband med bolagets rapportsläpp, varnade vd Tim Cook för framtida begränsningar av utbudet för både Iphone och Ipad vilket i sin tur väntas slå negativt mot försäljningen.

Apple-chefen sade att chipbrist inte ses för de mer avancerade processorerna som används i bolagets produkter, utan snarare för de delar som möjliggör basfunktioner så som att få skärmen att lysa.

Efter bolagets rapport på tisdagskvällen sågs aktien strax över nollstrecket för att sedan vända ned till ett tapp om drygt 2 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?