1515
Annons
SCANDIC: BÖR VARA VINNARE PÅ ÅTERHÄMTNINGEN - ANALYTIKER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Återhämtningen fortsätter för Scandic Hotels och analytiker bedömer att det finns fortsatt potential i aktien när vi lämnar pandemin bakom oss.

Det framgår av analytikerkommentarer efter torsdagens delårsrapport.

Framtiden för affärsresandet har varit ett osäkerhetsmoment under pandemin. Scandic rapporterade på torsdagen att mötesaffären är tillbaka på omkring 70 procent av 2019 års nivå. Handelsbanken framhåller att det går något snabbare än vad som spåddes tidigare.

Banken höjde på torsdagen sin rekommendation för aktien till köp från behåll med riktkurs 50 kronor (42).

Givet att det inte blir någon fjärde våg bör det värsta vara över för Scandic.

"Med det sagt spår vi en skakig kursresa under kommande månader men behåller en positiv syn på aktien på längre sikt då vi tror att bättre effektivitet och kostnadsstruktur efter pandemin bör stärka bolagets lönsamhet på lång sikt", skriver Handelsbanken.

DNB, som upprepar rekommendation köp med riktkurs 46 kronor, spår att Scandic återgår till nettovinst under 2022 och lär vara en stor vinnare på återhämtningen inom besöksnäringen givet dess marknadsledande ställning.

"Marknaden ser ut att ha prisat in en skaplig återhämtning för Scandic och vi ser ytterligare potential på uppsidan i vårt normaliseringsscenario för 2023", skriver DNB.

Vid 11-tiden på fredagen var Scandic-aktien upp omkring 4,1 procent till 41:54 kronor. Sedan rapporten på torsdagen summeras uppgången till drygt 9 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?