1515
SPOTIFY: LANSERAR NYA ABONNEMANGSTJÄNSTER FÖR PODCASTMAKARE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotify lanserar på tisdagen nya tjänster för podcastmakare som vill tjäna pengar.

Det framgår av pressmaterial från bolaget.

Trenden att allt fler podcasts kostar pengar att lyssna på växer och streamingbolagen strävar därför efter att underlätta för de kreatörer som vill börja ta betalt. Spotifys rival Apple presenterade i förra veckan en tjänst för betalda podcastabonnemang: Apple Podcasts Subscriptions, där lyssnare kan teckna abonnemang på betalpodcasts.

Nu meddelar Spotify att även de lanserar en plattform för betalabonnemang, till en början för användare i USA. Tjänsten, som gör det möjligt för kreatörerna att markera podcastavsnitt som exklusiva för abonnenter, ska enligt Spotify vara gratis för kreatörerna de första två åren för att sedan kosta 5 procent av intäkterna.

För podcastmakare som redan har börjat ta betalt av sina lyssnare och har en befintlig kundrelation lanserar Spotify i stället en annan tjänst, Spotify Open Access Platform. Genom denna kan kreatören göra materialet tillgängligt för sina betalande kunder även via Spotify.

Även de podcastmakare som vill tjäna pengar genom annonsförsäljning får tillgång till en ny möjlighet. Spotify meddelar att de kommer att öppna annonsnätverket Spotify Audience Network (SPAN) för vissa utvalda utomstående kreatörer, om de använder sig av bolagets programvara Anchor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?