1515
BRAINCOOL: RESULTAT -7,6 MLN KR 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Braincool, som utvecklar produkter för medicinsk kylning av hjärnan, hade under det andra kvartalet 2020 rörelseintäkter på 4,2 miljoner kronor (3,0) och ett resultat på -7,6 miljoner kronor (-14,6).

"Braincool har under det andra kvartalet noga följt utvecklingen av covid-19-krisen och den allmänna osäkerhet den skapat. Vi har anpassat verksamheten därefter, med minskade kostnader samt erhållit diverse stöd för att underlätta driften av verksamheten", står det i delårsrapporten.

Bolaget startade under maj en studie för avancerad feberbehandling av patienter med covid-19. Fram till halvårsskiftet hade elva patienter rekryterats. Preliminära resultat kommer presenteras under september månad. Patienternas neurologiska funktion kommer att följas upp med en avstämning sex månader efter behandlingstillfället.

Covid-19-krisen har påverkat bolaget kortsiktigt då sjukvården till en del varit stängd under perioden och att utbildning av pre-hospitala grupper försenats i Tyskland. Braincool ser dock ett ökat intresse för bolagets produkter inom intensivvårdsavdelningar på sjukhus med anledning av patienter med hög svårbehandlad feber.

Under det första halvåret visade Braincool en successivt stigande försäljning, främst från marknaderna i Tyskland och USA avseende bolagets produkter inom hjärnkylning. Bolaget ser även ett starkt ökat intresse i Norden.

"Under 2021 räknar vi med att ytterligare öka tillväxten då produktprogrammet breddas från en produkt till tre produkter", skriver vd Martin Waleij.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?