1515
Annons
BÖRSEN: BLANDAD ÖPPNING EFTER AMERIKANSK RÄNTEHÖJNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terminerna indikerar en blandad öppning i Europa på torsdagen efter onsdagens räntehöjning från Fed.

Strax före klockan 8.30 var terminerna för Frankfurtbörsens DAX-index och franska CAC 40 oförändrat respektive upp 0,1 procent. Förhandeln i Stockholm hos IG indikerade en uppgång kring 0,2-0,3 procent.

De amerikanska börserna avslutade en volatil handelsdag klart upp. Breda S&P 500 ökade 1,5 procent en ökning med omkring 0,8 procent från svensk stängning. Dollarn har försvagats och amerikanska räntor har försvagats efter Feds räntebesked på onsdagskvällen. Fed höjde räntan med 75 punkter och flaggade för ytterligare en höjning med 50 eller 75 punkter vid nästa möte i juli.

USA-börserna handlades inledningsvis ned efter beskedet men vände upp under Fedchefen Jerome Powells presskonferens när han sade att han inte räknar med att 75-punktershöjningar blir det nya normala.

Handelsbanken och Jyske Bank bekräftade på onsdagskvällen medieuppgifter om att de för samtal om Handelsbankens danska verksamhet. Tidigare under onsdagen rapporterade danska sajten Finans att Handelsbanken och Jyske Bank hade gått i mål med förhandlingarna.

Bioinvent meddelade under morgonen att bolaget ingått ett options- och licensavtal med Exelixis med fokus på identifiering och utveckling av nya antikroppar för immunonkologibehandling.

Avtalet innebär att USA-noterade Exelixis kommer att betala Bioinvent en så kallad upfront-betalning om 25 miljoner dollar för rätten att välja tre målstrukturer som identifierats med hjälp av BioInvents plattform First- och antikroppsbiblioteket N-coder.

Ratos har tecknat avtal om att förvärva 70 procent av konsultbolaget Knightec. Köpeskillingen på skuldfri basis (enterprise value) för 100 procent av bolaget uppgår till 1.625 miljoner kronor.

Polar Structure lämnade på onsdagskvällen ett kontant budpliktsbud till aktieägarna i Netmore. Budet på 1:55 kronor per aktie innebär en premie om cirka 2,6 procent jämfört med slutkursen på onsdagen.

På rekommendationsfronten noteras att Pareto har sänkt riktkursen för Getinge till 365 kronor från 440 kronor med fortsatt köprekommendation.

Aktien rasade på börsen på onsdagen efter en vinstvarning och B-aktien stängde kring 206 kronor.

Pareto har också inlett bevakning av Addvise med rekommendation köp och riktkurs 10 kronor. Aktien stängde kring 6:50 kronor på onsdagen.

Kepler Cheuvreux inleder bevakning av Calliditas med rekommendationen köp och en riktkurs på 140 kronor. Callitidas stängde på 86:85 kronor på onsdagen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera