1515
BIOINVENT: LICENSIERAR UT BI-1206 TILL CASI FÖR KINA

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Forskningsbolaget Bioinvent licensierar ut BI-1206, en ny anti-FcyRIIB-antikropp, till amerikanska Casi Pharmaceuticals för utveckling och kommersialisering i Fastlandskina, framgår av ett pressmeddelande.

Avtalet med Casi kommer inledningsvis inbringa 12 miljoner dollar i en kombination av en kontant likvid och en investering i aktier, och bolaget kan utöver detta komma att erhålla upp till 83 miljoner dollar i milstolpsbetalningar plus stegvisa royalties, skriver Bioinvent.

"Casis pipeline utökas till att omfatta en first-in-class monoklonal antikropp utvecklad för att aktivera anti-cancerimmunitet vid hematologiska och solida tumörer. Samarbetet accelererar och utvidgar Bioinvents globala utvecklingsplaner för BI-1206", skriver bolaget.

Casi har en etablerad klinisk utveckling och en kommersiell infrastruktur i Kina och avtalet täcker utöver Fastlandskina också Taiwan, Hongkong och Macao.

Avtalet innebär att Bioinvent och Casi ska utveckla BI-1206 för behandling av både hematologiska och solida tumörer, med Casi som ansvarigt för kommersialiseringen i Kina och de närliggande marknaderna.

Vidare ska CASI enligt avtalet investera 7 miljoner dollar (61 miljoner kronor) drygt 29 miljoner nyemitterade Bioinvent-aktier till en teckningskurs om 2:09 kronor per aktie, motsvarande 130 procent av aktiens volymvägda genomsnittskurs under de tio handelsdagarna närmast före den 27 oktober, samt cirka 15 miljoner nyemitterade teckningsoptioner (utan separat optionspremie), varvid varje teckningsoption ger rätt att under en period om fem år teckna samma antal nyemitterade BioInvent-aktier till en teckningskurs om 3:14 kronor per aktie.

Investeringen erfordrar godkännande av den extra bolagsstämma som BioInvent ska hålla den 27 november 2020 och som tillkännages i ett separat pressmeddelande. Om förslaget godkänns förväntas de nyemitterade aktierna upptas till handel omkring den 4 december 2020.

BI-1206 har en ny verkningsmekanism, och blockerar den enda hämmande antikroppscheckpointreceptorn FcγRIIB och aktiverar därmed anti-cancerimmunitet vid både hematologiska och solida tumörer. BI-1206 är Bioinvents ledande läkemedelskandidat. För närvarande pågår en fas I/II-studie av BI-1206 i kombination med anti-PD1-läkemedlet Keytruda (pembrolizumab) för solida tumörer, samt en fas I/IIa-studie av BI-1206 i kombination med Mabthera (rituximab) för behandling av non-Hodgkins lymfom (NHL).Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?