1515
GREEN LANDSCAPING: STRATEGIN FUNGERAR - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Green Landscaping, verksamt inom park- och trädgårdsskötsel, överträffade det långsiktiga tillväxtmålet för det tredje kvartalet i rad, även om pandemin har fortsatt ha något negativ effekt på det förvärvsdrivna bolaget.

"Utfallet är starkt och visar att vår strategi fungerar", skriver vd Johan Nordström i rapporten för det tredje kvartalet om tillväxten och ebita-resultatet som ökade till 40 miljoner kronor från 28,8 miljoner kronor motsvarande kvartal föregående år.

Bolaget driver en "aktiv förvärvsagenda" och den har till viss del försvårats av pandemin. Även möten med kunder och beställare har försvårats och haft en negativ inverkan, menar vd:n.

Av de tidigare förvärvade bolagen uppges merparten ha utvecklats positivt under kvartalet och levererar enligt förväntan.

"Arbetet med att stärka lönsamheten i de resultatmässigt svaga enheterna fortgår. I några av enheterna ser vi resultatförbättringar och i de övriga enheterna fortsätter arbetet med att förbättra lönsamheten", skriver Johan Nordström, som ser ljust på det kommande kvartalet.

"Vi går nu in ett säsongsmässigt starkt kvartal med goda förutsättningar i samtliga regioner och en orderbok som uppgår till cirka 4 miljarder kronor", summerar vd:n.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?