Annons
BÖRSEN: ÖPPNING UPPÅT VÄNTAS UNDER RAPPORTPERIODENS SISTA DAG

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen såg ut att inleda onsdagen uppåt, efter att ha tappat fart under eftermiddagen på tisdagen och vänt till minus.

Strax före klockan 8.30 indikerade handeln vid IG en öppning uppåt för Stockholmsbörsen. Terminer för tyska DAX och franska CAC 40 var samtidigt upp 0,6 respektive 0,4 procent.

New York-börserna backade brett på tisdagen. S&P 500 fortsatte nedåt för tredje handelsdagen i rad och tappade 1,1 procent. Nedgångarna har utlösts av Jerome Powells tal i Jackson Hole då Fed-chefen sade att en minskning av inflationen sannolikt kommer att kräva en längre period med tillväxt under trenden.

I Asien var utvecklingen blandad med nedgångar i Fastlandskina och Japan samtidigt som Hang Seng-index i Hongkong handlades upp omkring en halv procent.

Under tisdagen deltog riksbankschefen Stefan Ingves i ett panelsamtal om inflation och kommentarerna var fortsatt hökaktiga då han till exempel bekräftade att Riksbanken kommer att fortsätta höja räntan.

"Vi har inte mycket till val", sade riksbankschefen.

Onsdagen är rapportperiodens sista dag och det är i huvudsak mindre bolag som publicerar sina rapporter.

Gamingbolaget Media and Games Invest, MGI Group, redovisade intäkter på 78,1 miljoner euro för det andra kvartalet 2022 (57,1). Det justerade ebitda-resultatet uppgick till 21,1 miljoner euro (15,3).

Den organiska tillväxten uppgick till 18 procent i kvartalet.

Bolaget upprepade också sina helårsprognoser om intäkter på 295–315 miljoner euro och ett justerat ebitda-resultat på 83-93 miljoner euro.

Den relativt svala sommarbörsen ledde till att spararna gjorde färre affärer i augusti. Totalt gjorde privatsparare i snitt 289.700 aktieaffärer per dag under månaden, en minskning med 28 procent jämfört med motsvarande månad i fjol, enligt ett pressmeddelande från Avanza.

Av det totala antalet affärer svarade Avanzas kunder för 218.100, att jämföra med 308.200 affärer för företagets kunder samma månad förra året.

Gruvbolaget Auriant Mining redovisade intäkter på 9,1 miljoner dollar för det andra kvartalet (12,4). Rörelseresultatet uppgick till 2,9 miljoner dollar (3,4).

Flerie Invest har lagt ett budpliktsbud på Xintela om 0:373 kronor per aktie. Det erbjudna vederlaget representerar en rabatt om cirka 13,4 procent jämfört med stängningskursen för Xintelas aktie på tisdagen.

Styrelsen rekommenderade enhälligt aktieägarna att inte acceptera budet.

Under onsdagen gör Sandvik-avknoppningen Alleima debut på Stockholmsbörsen. Amerikanska Citigroup skrev i en kommentar i förra veckan, efter att Alleima hade haft kapitalmarknadsdag, att bolagets värdering i ett basscenario borde hamna kring 13,5 miljarder kronor. Enligt analytiker som Dagens Industri hade talat med i förra veckan vore mellan 12-14 miljarder kronor en rimlig värdering.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera