HUSQVARNA: FINNS UNDERLIGGANDE EFTERFRÅGAN PROFFSSEGMENTET - FC

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den ökade försäljningen av trädgårdsprodukter som låg bakom Husqvarnas rekordförsäljning under sommaren har nu återgått till normala säsongsnivåer. Finanschef Glen Instone ser dock med tillförsikt fram mot den kommande säsongen för professionella produkter.

"Vi ser en underliggande efterfrågan inom det professionella segmentet. Det uppstod en viss osäkerhet när corona slog till, men till syvende och sist så måste jobben göras. Skog måste underhållas och många byggprojekt pågår fortfarande", säger Glen Instone i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt efter morgonens besked att försäljningen steg med 21 procent under juli och augusti och förslag på återinförd utdelning.

Enligt finanschefen finns det i dagsläget heller ingen risk för eftersläpning mellan ökad efterfrågan och beställningar från återförsäljare. Vanligen är relationen "ett-till-ett" mellan efterfrågan och order, och han ser inte att återförsäljlagren är ovanligt höga, snarare något lägre än normalt.

"När efterfrågan ökar räknar vi med att återförsäljare och direktkunder lägger order", säger Glen Instone.

Husqvarnas tillväxt i juli och augusti eldades framförallt på av robot- och bevattningssegmenten, därmed kommer också ökningen av rörelsemarginal att vara än större.

"Robot och bevattning är båda marginalbidragare, så ja det är ett rimligt antagande", säger Glenn Instone.

Någon uppskattning om hur mycket lönsamheten gynnats av ökad trädgårdsförsäljning och förlängd säsong, vill han dock inte ge.

Investerarna reagerade initialt positivt på styrkebeskedet och den återinförda utdelningen och handlade upp aktien omkring 4 procent. Vid 11.10-tiden var dock uppgången utraderad och aktien var ner omkring 0,2.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?