1515
HEALTHCARE DIREKT: ANALYTIKERN OM CORONA OCH SOMMARENS NYHETER

https://www.youtube.com/watch?v=i4uzAffGWYsimage

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av Healthcare Direkt.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Healthcare Direkt är programmet där vi pratar om veckans händelser inom life science. I veckans säsongspremiär gästas vid av Redeyes analytiker Anders Hedlund.

Vi går igenom de viktigaste händelserna i sektorn under sommaren och ger en uppdatering om läget kring behandlingar mot coronaviruset.

Ett flertal riktade emissioner indikerar att risksegmentet nu har kommit tillbaka. Flera skandinaviska bolag har också sökt kapital i USA däribland Calliditas Therapeutics och Saniona medan Orphazyme utvärderar parallellnoteringsspåret i USA.

Bland sommarens omvärldsnyheter har Elektakonkurrenten Varian Medical Systems köpts upp av Siemensavknoppningen Siemens Healthineers medan amerikanska Biogen har inlämnat en marknadsansökan för adacanumab vid behandling av alzheimers till den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. Det senare kan vara av intresse för investerare i de svenska bolagen Bioarctic, Alzinova och Alzecure med närliggande forskning.

President Donald Trump har under sommaren återigen legat i rampljuset då han med tre direktiv avser att sänka priserna för receptbelagda läkemedel.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?