1515
BÖRSEN: RÖDA TERMINER, H&M KOMMIT MED FÖRSÄLJNINGSSIFFROR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser på tisdagen ut att öppna i nedåtgående riktning och därmed ta rygg på de amerikanska börserna som överlag backade under måndagen. På bolagsnivå har H&M presenterat försäljningssiffror för årets fjärde kvartal, samtidigt som den budvåg som inleddes på måndagen har fortsatt på tisdagen, om än i lite mildare takt.

Trots covid-19-vaccinets existens råder fortsatta hot om samhällsnedstängningar vilket dämpar marknadens riskvilja. I New York förbereder invånarna för total nedstängning och på europeisk front har Tyskland nyligen infört hårdare pandemirestriktioner.

Klockan 8.35 indikerade förhandeln hos IG-Markets en nedgång för OMXS30 med omkring 0,3 procent. Bland de europeiska terminerna var vid samma tidpunkt Frankfurt och Paris ned omkring 0,2 procent. Terminerna för de amerikanska ledande börserna pekade samtidigt på en uppgång.

I New York stängde det breda S&P 500-indexet på rött på måndagen, till en nedgång om 0,5 procent. Det tekniktunga indexet Nasdaq sågs däremot till en uppgång om 0,5 procent.

Marknaderna i Asien tappade på bred front under tisdagsmorgonen där Hang Seng-indexet i Hongkong tynges allra mest om 0,7 procent.

På svensk mark har modejätten H&M bjudit på försäljningssiffror som visade på en minskning om 10 procent i lokal valuta för det fjärde kvartalet (september-november) i det brutna räkenskapsåret, jämfört med motsvarande kvartal i fjol då försäljningstillväxten var +5 procent. Väntat, enligt Infronts sammanställning, var en försäljningsminskning om 11,4 procent.

M2 Asset Management, som helägs av fastighetsmannen Rutger Arnhult, lämnar ett kontant budpliktsbud till aktieägarna i Corem Property. Budet ligger på 18:60 kronor för varje stamaktie av serie A respektive serie B och 322 kronor för varje preferensaktie som inte redan ägs av M2. Budet motsvarar en premie jämfört med aktiernas stängningskurs på måndagen med cirka 4,4 procent avseende stamaktier av serie A, cirka 3,9 procent avseende stamaktier av serie B samt omkring 1,2 procent avseende preferensaktierna i Corem.

Private equity-bolaget Inflexion har lagt ett bud på det norska finansinformationsbolaget Infront, där Nyhetsbyrån Direkt ingår och som är noterat i Oslo, om 34:40 norska kronor per aktie. Aktien stängde på 31:30 norska kronor på måndagen i Oslo och har den senaste månaden stigit nästan 50 procent. Styrelsen i Infront rekommenderar enhälligt ägarna att acceptera budet.


Ivisys styrelse rekommenderar långsiktiga aktieägare att inte acceptera Athanases erbjudande om 3:04 kronor kontant per aktie, men konstaterar att erbjudandet uppfyller det krav på priset i ett budpliktsbud som följer av tillämpliga regler.

Forskningsbolaget Pledpharma meddelar ett negativt resultat i den i förtid avslutade fas 3-studien med läkemedelskandidaten Pledox vid förebyggande av nervskador i samband med cellgiftsbehandlingar. Tidigare i april i år meddelade Pledpharma att det beslutat att stänga studieprogrammet Polar med läkemedelskandidaten Pledox, varpå aktien föll brant. Detta gjordes mot bakgrund av att den oberoende kommittén DSMB observerat ett antal allvarliga allergiska reaktioner efter upprepad dosering, något som satte press på aktien redan i mars i år.

Chris Hogue, som är vice vd för oljebolaget IPC, har i förra veckan sålt 200.000 aktier i bolaget till kursen 19:20 kronor. Affärens värde uppgår därmed till omkring 3,8 miljoner kronor.

Alligator Bioscience har beslutat om att genomföra en nyemission av aktier med företrädesrätt för bolagets befintliga aktieägare om cirka 86 miljoner kronor.

Rekommendationer:

* Morgan Stanley sänker sin rekommendation för Swedbank till jämvikt från övervikt.

* Handelsbanken Capital Markets och SEB sänker sina rekommendationer för Recipharm från köp till behåll efter budet på bolaget under måndagen. Båda bankerna höjer sina riktkurser till 220 kronor, från 164 respektive 165 kronor. Budet från EQT och grundarna Lars Backsell och Thomas Eldered ligger på just 220 kronor.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?