1515
Annons
BYGG: DNB HÖJER SEKTOR TILL ÖVERVIKT FRÅN NEUTRAL

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ett utkast till en vitbok från EU-kommissionen siktar på att reglera och skynda på renovering och modernisering av de 15 svagaste procenten av befintliga byggnader. Effekterna av detta väntas vara begränsade under de närmsta åren, men det innebär höjda tillväxtförväntningar för byggsektorn och DNB Markets höjer sin syn på sektorn till övervikt från tidigare neutral.

Det framgår av en branschanalys från banken.

Vitboken tyder på ett EU för första gången siktar in sig på reglering av befintligt bestånd, tidigare har fokus legat på nybyggen.

"Vi räknar med att det leder till högre investeringsbehov för fastighetsägare. Vi tror samtidigt att kraven som föreslås för de sämsta 15 procenten bara är ett första steg i att förbättra energikonsumtionen i befintliga tillgångar", skriver DNB.

På längre sikt ser DNB en årlig tillväxt för den nordiska byggmarknaden om 2-3 procent, men noterar att det kan vara för konservativt om ytterligare krav kommer på plats.

På betydligt kortare sikt, närmare bestämt de stundande rapporterna för förra årets fjärde kvartal, ser DNB små effekter av stigande inflation, i likhet med de två föregående kvartalen.

Värderingar i sektorn beskrivs av DNB som nära historiska nivåer och de långsiktiga utsikterna har förbättrats. Bonava och NCC utgör tillsammans med norska Veidekke bankens toppval i sektorn.

I analysen görs inga rekommendationsförändringar men några mindre riktkursändringar. DNB:s rekommendationer är enligt följande:

* Bonava köp med riktkurs 105 kronor

* JM sälj med riktkurs 324 kronor

* NCC köp med riktkurs 190 kronor

* Peab köp med riktkurs 120 kronor

* Skanska behåll med riktkurs 235 kronorSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?