1515
Annons
NEW YORK: SNAP FALLER PÅ BLANDAD BÖRS, S&P 500 OFÖR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna hade en blandad utveckling efter ett par timmars handel på fredagen, med teknikaktier som relativförlorare. Sociala mediebolag föll som en följd av kommentarer i Snaps delårsrapport.

Vid 17.10-tiden var Dow Jones industriindex upp 0,2 procent till 35.685. Nasdaqs kompositindex backade 0,5 procent till 15.142. Breda S&P 500 var oförändrat vid 4.549.

Whirlpool rapporterade på torsdagskvällen ett kvartalsresultat som var över prognos, samtidigt som omsättningen var något under. Aktien steg 0,6 procent.

Snap, bolaget bakom den sociala medieplattformen Snapchat, var ned drygt 23 procent efter ett par timmars handel på fredagen. Bolaget rapporterade omsättning i linje med prognos och justerat resultat som var klart bättre. Samtidigt räknar bolaget med en lägre tillväxt under det fjärde kvartalet till följd av förändringar i Apples integritetsregler.

Även andra sociala mediebolag backade, inte minst Facebook och Twitter som var ned 5,2 respektive 3,5 procent.

Chipjätten Intel rapporterade ett resultat som var starkare än väntat, för det tredje kvartalet. Bolaget flaggade samtidigt för att bruttomarginalen, som historiskt har legat över 60 procent, kommer att leta sig ned mot 51-53 procent under kommande två till tre åren. Flertalet analyshus svarade med att sänka sina riktkurser. Aktien tappade drygt 10 procent.

Industrikonglomeratet Honeywell rapporterade intäkter som var lägre än analytikernas förväntningar med hänvisning till utmaningar i leveranskedjan. Aktien backade 1,9 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen sjönk 2 punkter till 1,65 procent.


Graf: S&P 500 fredagen den 22 oktober

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera