1515
BÖRSEN: VÄNTAS ÖPPNA NYA HANDELSVECKAN OREGELBUNDET

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att inleda den nya veckan oregelbundet med dragning nedåt, enligt vad terminer indikerade inför måndagens öppning.

I USA avslutade börserna fredagen brett uppåt. Förhoppningar om att nya stimulanser nu är på gång bidrog till en positiv stämning.

Asiatiska börser pekar i olika riktning på måndagen, med minus i Japan och även i Kina där börserna letade sig nedåt i spåren av ökade spänningar mellan Kina och USA. Enligt Reuters kan USA:s avgående president Donald Trump redan i dag, måndag, komma att införa sanktioner mot minst ett dussin högre kinesiska företrädare på grund av deras påstådda roll i Pekings diskvalificering av valda oppositionsledamöter i Hongkong.

Vid 8.30-tiden indikerade förhandeln hos IG-Markets en nedgång på 0,2 procent för Stockholmsbörsens OMXS30-index. De europeiska terminerna pekade samtidigt på en nedgång med omkring 0,2-0,3 procent.

Recipharm uppmärksammas i flera rekommendationssammanhang. Carnegie höjer riktkursen för kontraktstillverkaren till 215 kronor från 170 och upprepar sitt köpråd. Även Börsveckan och Affärsvärlden har satt köpråd på Recipharm i deras senaste respektive anlyser.

Börsveckan har också rekommenderat köp på Nordic Waterproofing och Xvivo medan Affärsvärlden under helgen även gett köpråd för Cibus.

Vidare höjer Morgan Stanley sin rekommendation för Astra Zeneca till övervikt från jämvikt. Riktkursen dras upp till 99:00 pund, motsvarande cirka 1.123 kronor. Aktien stängde på 912:80 kronor i Stockholm i fredags.

Danske Bank inleder bevakning av vårdbolaget GHP med köpråd på aktien. Riktkursen är 29 kronor.

Scandic Hotels får i stället säljstämpel av Dagens Industri, som pekar på en uppenbar risk för att hotellkedjan kommer att ha ett ihållande negativt kassaflödet samt en skranglig balansräkning.

Immunicum har fått snabbspårsstatus från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för forskningsbolagets ledande kandidat ilixadencel för behandling av den sällsynta sjukdomen gastrointestinal stromacellstumör (Gist).

Specialistläkemedelsbolaget Orexo har tecknat ett exklusivt licens- och leveransavtal med Accord Healthcare för kommersialisering av Zubsolv, vid behandling av opioidberoende i Europa och kommer att erhålla tvåsiffrig royalty på framtida nettoförsäljning.

Thunderful gör debut First North på måndagen. Det aktieerbjudande som den huvudsakligen nordiska gamingkoncernen, som bland annat distribuerar Nintendo-produkter, gjorde inför handelsdebuten övertecknades "flera gånger", enligt ett pressmeddelande där den exakta teckningsgraden dock inte anges. Teckningskursen låg på 50 kronor.

SAS publicerar trafiksiffror för november klockan 11.00

Ingen USA-statistik väntas i eftermiddag.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?