1515
NEW YORK: DYSTRARE INFÖR ÖPPNING, SVAG TECHAVSLUTNING INDIKERAS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) New Yorks börser gick mot i regel lägre kurser veckans sista dag, en vecka som kommit att handla om nya rekord samtliga dagar fram till fredagen.

Det statliga stödpaketet värt 1.900 miljarder dollar, som nu passerat båda kamrarna och president Joe Bidens penna, har bidragit till att vända sentimentet till det positiva tidigare i veckan, vid sidan av fortsatt vaccinering. När checkar nu ska börja skickas ut till de amerikanska medborgarna, en process som redan har påbörjats, tycktes känsloläget dock kallna en aning.

Industritunga Dow Jones var ensam klättrare av trion stora index, indikerande att sektorrotationen mot stabila värdeaktier tycktes ta ny fart efter att techbolag suttit längst fram i veckans uppgångar. Dow Jones-terminen var upp med 0,2 procent. Terminen för techindexet Nasdaq 100 sjönk i sin tur med 1,3 procent, och samtliga de största techbolagen som Apple, Amazon, Google, Facebook, Microsoft och Netflix, var ned något mer än så. För breda S&P500 indikerades en nedgång på 0,3 procent med trekvart kvar till öppning.

Bland bolag som handlades upp märktes Novavax, läkemedelsbolaget som under dagen uppgett att dess vaccin är effektivt mot covid-19. Aktien handlades upp 17 procent.

Det kinesiska men i USA noterade e-handelsbolaget Alibabas aktie sjönk tillbaka med 3 procent sedan det meddelats att delägda fintechbolaget Ant Groups vd Simon Hu lämnar. Samtidigt har det rapporterats att Alibaba riskerar rekordhöga böter för konkurrensbrott i hemlandet. Boten kan landa på över de 975 miljoner dollar som i nuläget utgör rekord, enligt Wall Street Journal.

Teleoperatören AT&T planerar att investera 6-8 miljarder dollar under de kommande åren i utbyggnad av C-bandsspektrum som brukar förknippas med 5G. Aktien handlades upp med omkring 1 procent.

Den amerikanska klädbolagsägaren L Brands kommer att starta upp ett nytt återköpsprogram av den egna aktien och också återuppta utdelning, framgår av ett pressmeddelande på fredagen, som också innehåller en höjd guidning. Aktien var upp med omkring 6 procent i förhandeln.

Elfordonsbolaget Lordstown Motor rasade i förhandeln på fredagen efter att blankningsspecialisten Hindenburg, som tidigare fällt trovärdigheten för Lordstowns sektorkollega Nikola, släppt en fördömande rapport om verksamheten. Lordstowns aktie sjönk med 17 procent i förhandeln.

Den amerikanska tioårsräntan handlades upp till 1,59 procent och befann sig således kvar kring de hittills högsta nivåerna för året.


Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA +0,18%
Terminen för S&P 500 -0,30%
Terminen för Nasdaq 100 -1,30%
2-åriga USA-räntan +0,0021 till 0,1490%
10-åriga USA-räntan +0,0544 till 1,5931%
Olja, US WTI +0,06% till 66:06 dollar/fat
Olja, Brent -0,04% till 69:60 dollar/fat
EUR/USD -0,0048 till 1:1934

KÄLLA: Infront.


Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?