1515
TORO: JUSTERAD VINST PER AKTIE 0:92 USD 2 KV (1:17)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Amerikanska Toro, som tillverkar trädgårdsprodukter och gräsklippare, redovisar ett justerat resultat per aktie om 0:92 dollar för det andra kvartalet 2020 som avslutades den 1 maj 2020 (1:17).

Intäkterna var 929 miljoner dollar, jämfört med 962 miljoner dollar motsvarande period föregående år.

"Den direkta effekten av statliga restriktioner och den generella försvagningen av kundförtroende minskade efterfrågan på viktiga professionella marknader", skriver vd Richard M. Olson.

Den 30 mars drog bolaget tillbaka guidningen för helåret och skriver i rapporten att inga prognoser kommer att lämnas förrän synligheten för marknadsförutsättningarna förbättras.

Bolaget räknar dock med att den mest tydliga procentuella försäljningsminskningen kommer att ske under det tredje kvartalet. Även det fjärde kvartalet väntas bjuda på en negativ försäljningsutveckling jämför med samma kvartal föregående år.

"Vi räknar med att pressen från covid-19 kommer att lätta när vi går in i 2021", skriver Richard M. Olson.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?