1515
BÖRSEN: ÖPPNING KRING NOLLSTRECKET VÄNTAS

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen väntas inleda tisdagens handel kring nollstrecket. Ute i Europa noterades en liknande trend på de ledande börserna. Fastighetsbolagen är i vanlig ordning tidigt ute med kvartalets rapporter.

Det svenska storbolagsindexet OMXS30 väntas enligt IG Markets förhandel öppna ned 0,1 procent efter måndagens indexuppgång om 0,4 procent.

De ledande asiatiska börsmarknaderna handlades blandat på tisdagens morgonkvist.

På råvarumarknaden stod olja i fokus efter misslyckade Opec+-förhandlingar på måndagskvällen. Oljepriserna steg ordentligt, då misslyckade förhandlingar leder till oförändrad produktionsnivå. Oljepriserna handlades vid sin treårshögsta nivå på tisdagsmorgonen.

Inför öppningen presenterade fastighetsbolagen Catena och Platzer siffror för det andra kvartalet där såväl hyresintäkterna som driftöverskott var i linje Infronts prognossammanställning.

Kinnevik har investerat 22 miljoner dollar i Pleos finansieringsrunda om 150 miljoner dollar, över sin pro rata-andel. Pleos värdering vid kapitalanskaffningen innebär en höjning av substansvärdet med 4:50 kronor per Kinnevik-aktie.

Hygien- och hälsobolaget Essity investerar cirka 110 miljoner kronor i mjukpappersfabriken i Hondouville, Frankrike. Investeringen gör det möjligt att tillvarata 98 procent av pappersfibrerna i mat- och dryckesförpackningar.

Mätteknikbolaget Hexagon förvärvar Infors verksamhet inom EAM för cirka 2.750 miljoner dollar och ingår samtidigt ett strategiskt partnerskap med Infor och Koch.

Peab har fått uppdraget att bygga en betongtunnel för den nya tunnelbanan vid Kvicksundsvägen i Bandhagen i södra Stockholm. Beställare är Region Stockholms förvaltning för utbyggd tunnelbana och kontraktssumman uppgår till 124 miljoner kronor.

Arise har genomfört försäljningen av vindkraftprojekten Ranasjö- och Salsjöhöjden, tillsammans totalt 242 megawatt, till The Renewables Infrastructure Group och fonder förvaltade av Infrared.

Solenergibolaget Soltech har tagit en order i Kina gällande installation av en solenergianläggning på 2 megawatt som beräknas ge årliga intäkter på cirka 1,52 miljoner kronor.

På rekommendationsfronten skruvade SEB Equities ned riktkursen för Intrum till 320 kronor, från 340 kronor, med upprepad köprekommendation. Vidare stämplade banken köp för Avanza-aktien, från tidigare behåll, med riktkursen 337 kronor (332).

Pareto Securities höjer riktkursen för Sandvik till 280 kronor från 270 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Jefferies International höjde riktkursen för IPC till 51 kronor från 41 kronor, med fortsatt köprekommendation.

På tisdagen är det handelspremiär för forskningsbolaget Amniotics på Nasdaq First North, vilket har föregåtts av en fulltecknad nyemission. Teckningskursen för en unit var 41 kronor, motsvarande cirka 20:50 kronor per aktie.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?