1515
Annons
BÖRSEN: OREGELBUNDNA TERMINER, ASTRARAPPORT OCH MILLICOMAFFÄR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terminerna för de ledande Europabörserna visade ingen tydlig riktning inför fredagens handelsstart, där även Stockholmsbörsen såg ut att öppna i en oregelbunden tendens.

På morgonen har bland andra Astra Zeneca och Scandi Standard kommit med rapporter och i nyhetsflödet återfinns en storaffär från Millicom.

Vid 8.30-tiden noterades tyska DAX-terminen och Paris CAC40-terminen till i stort sett oförändrade nivåer. Enligt IG Markets förhandel indikerades en öppning strax under nollstrecket i den svenska handeln.

Torsdagens USA-börser stängde åt olika håll. Dow Jones var ned och Nasdaq upp. S&P 500-indexet steg 0,1 procent till 4.649, motsvarande en nedgång om 0,1 procent sedan Stockholmsbörsens stängning. Asienbörserna steg överlag under fredagen med Tokyo i täten.

Amerikanska statspappersräntor steg något i Asien på fredagsmorgonen, dollarn handlades samtidigt ytterligare något starkare jämfört med vid den svenska marknadens stängning på torsdagen.

Läkemedelsbolaget Astra Zenecas vinst per aktie för kärnverksamheten på 1:08 dollar i det tredje kvartalet 2021 missade analytikernas förväntningar som i genomsnitt låg på 1:25 dollar per aktie, enligt Infronts sammanställning. Prognoserna för helåret upprepas och vd Pascal Soriot spår en stark avslutning på året.

Kycklingföretaget Scandi Standards rörelseresultat kom in i linje med tidigare preliminära besked. Bolaget räknar med att det underliggande rörelseresultat i det fjärde kvartalet bli lägre än i tredje kvartalet, som en följd av pris- och kostnadsökningar.

Mönsterkortsleverantören NCAB har gett besked om en extrautdelning på 10 kronor per aktie samt en aktiesplit 10:1. Rapporten för det tredje kvartalet bjöd på en omsättningstillväxt på 45 procent samt en ökad orderingång.

Millicom har tecknat avtal om att förvärva de återstående 45 procenten i det samriskbolag som bolaget har i Guatemala från lokala partners. Köpeskillingen är 2,2 miljarder dollar kontant.

Inom Storytels värld kan noteras att musikstreamingbolaget Spotify har förvärvat Findaway, som är en "global ledare inom digital ljudboksdistribution". Förvärvet ska accelerera Spotifys entré i den snabbväxande ljudboksindustrin, enligt Spotify.

Vidare har Husqvarna och Briggs & Stratton nått en förlikning avseende leveranser av motorer för åkgräsklippare, som innebär att B&S kommer att leverera majoriteten av de motorer som behövs inför säsongen 2022.

Ferronordic, återförsäljare av anläggningsmaskiner, redovisar ett rörelseresultat på 147 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021. Det var högre än analytikernas förhandstips, som låg på 134 miljoner kronor.

Värt att notera är att Getinge, Lifco, Sagax och Investor A inkluderas i MSCI:s största index, enligt indexleverantörens halvårsvisa översyn av sina globala index.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?