1515
Annons
BÖRSVECKAN: KÖP HOIST, INSTALCO, BOOZT, SBB OCH BYGGPARTNER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börsveckan köprekommenderar i veckans utgåva Hoist, Instalco, Boozt, SBB och Byggpartner. För Eastnine och Ratos blir rådet i stället att avvakta.

Kredithanteringsbolaget Hoist har enligt tidningen länge underpresterat, men huvudägarna Erik Selin och Per Arwidsson har börjat göra förändringar i styrelsen och då värderingen av aktien bedöms vara mycket låg krävs det enligt Börsveckan inte mycket för att den ska stiga härifrån.

Installationsbolaget Instalco har sett sin aktie falla 35 procent och den handlas nu på Börsveckans prognoser till knappt 18x det förväntade ebita-resultat för 2023. På nivåer runt 65 kronor är aktien köpvärd enligt tidningen, vilket även styrelseordföranden Per Sjöstrand verkar anse då han nyligen köpte för cirka 310 miljoner kronor.

Boozt har en grundmurad position inom klädhandeln online och har gradvis breddat sortimentet till nya kategorier som Kids, Sport, Beauty och Home. Det minskar enligt Börsveckan svängningarna i efterfrågan och innebär fler produkter per konsument. Tidningen bedömer att bolagets tillväxtambitioner är ganska lågt samma och räknar med att Boozt når den högre delen av intervallet i år.

Den så kallade blankarrapporten som nyligen figurerade kring SBB innehöll enligt Börsveckan inte något väsentligt nytt, i stället innehöll den enligt tidningen en rad felaktigheter. "Risk/reward känns väldigt bra i SBB just nu efter kursfallet och insiders har fortsatt att köpa", skriver tidningen.

Byggpartner tog i fjärde kvartalet nedskrivningar för vissa projekt, vilket inte sänder någon bra signal även om problemen enligt Börsveckan sannolikt är övergående. Bolaget är enligt tidningen en välskött spelare i en tuff bransch och aktien handlas fortsatt lågt på ev/ebit 8 för 2022, vilket beskrivs som fortsatt attraktivt.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?