1515
Annons
PRECISE: MEDVETET VAL INVESTERA VINST I DIGITAL IDENTITY - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Precise Biometrics har medvetet valt att investera den vinst som verksamheten inom Algo ger i området Digital Identity det här året.

Det upprepar Precise Biometrics vd Stefan Persson i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

"Den underliggande vinsten i bolaget är enormt bra. Tanken är att under det här året ligga runt nollan då vi tar hela vinsten och investerar i Digital Identity", säger han.

Under det andra kvartalet uppgick ebitda-resultatet till -0,8 miljoner kronor (2,0) och även för det första halvåret var ebitda -0,8 miljoner kronor (5,1).

Stefan Persson hänvisar till att det har varit aningen trögare under det första halvåret i industrin generellt samt att bolagets största kund drabbats av komponentbrist.

"Efter sommaren har det varit full fart i industrin, däremot lider de fortfarande av komponentbrist", säger han.

Under resten av året bedömer Precise Biometrics att Algo-verksamheten kan återgå till mer normala volymer, som verksamheten hade under det första kvartalet i år.

"Målet med detta år är att ligga kring ett nollresultat. Händer det inget exceptionellt med volymerna inom Algo ligger vi där. Det enda frågetecknet vi har är komponentbristen", säger Stefan Persson.

Investeringarna i Digital Identity uppgick under det andra kvartalet till ungefär hälften av bolagets totala rörelsekostnader om 18,3 miljoner kronor.

"Digital Identity har tagit fart rejält. Nu har vi över 60 installationer och tusentals användare och vi räknar med mer integrationer under andra hälften av året", säger Precise-chefen och upprepar att Digital Identity om något år förväntas vara den största affären för bolaget.

Vid 9.30-tiden hade Precise Biometrics-aktien gått ned 4,0 procent på Stockholmsbörsen.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?