1515
MONIVENT: SÅLDE DET FÖRSTA NEO100-SYSTEMET UNDER 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Monivent, med fokus på att förbättra vården för nyfödda barn med andningssvårigheter, redovisar ett rörelseresultat på -2,9 miljoner kronor för det första kvartalet 2021 (-1,3).

Nettoomsättningen uppgick till 0,2 miljoner kronor (0,1).

Under kvartalet sålde bolaget det första systemet av Neo100 till en samarbetspartner.

"Vi har dessutom genom deltagande i digitala kongresser och genom intensifierad digital marknadsföring erhållit både intresseanmälningar och offertförfrågningar från andra potentiella kunder. Samtidigt som det är oerhört frustrerande att inte kunna komma ut och träffa dessa kunder, är det oerhört värdefullt att kunna påbörja en lansering med vetskapen om att det finns ett stort intresse för produkterna på marknaden", skriver vd Karin Dahllöf.

Kassaflödet var 4,2 miljoner kronor, varav den löpande verksamheten var -2,4 miljoner kronor och finansieringsverksamheten 6,6 miljoner kronor. De likvida medlen uppgick vid periodens slut till 23,6 miljoner kronor (11,4).

"Vi upplever ett stort och ökande intresse för våra produkter. Med ett gediget distributörsnätverk på plats och genom våra nyanställningar kommer vi att kunna öka bolagets kommersialisering nämnvärt", skriver Karin Dahllöf.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?