1515
BÖRSEN: VÄNDE UPP OCH STANNADE UPP, OMXS30 +0,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen slutade tisdagen i dur efter en inledning i moll. Boliden och Assa Abloy fanns i toppskiktet bland storbolagen medan Autoliv och Astra Zeneca agerade sänken. Gårdagens vinnare på FDA:s villkorade godkännande av Biogens Alzheimers-läkemedel rekylerade ned.

Vid stängning var OMXS30 upp 0,3 procent till nivån 2.275. Aktier för 18,6 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

På storbolagslistan OMXS30 lyste större bolagsnyheter med sin frånvaro. Bland vinnarna fanns Boliden, Assa Abloy och H&M med uppgångar i spannet 1,3-1,7 procent. I motsatt ände av listan fanns Autoliv och Astra Zeneca som backade 1,6 respektive 1,3 procent.

Bioarctic, Alzecure och Alzinova som steg kraftigt på måndagens besked att FDA lämnat villkorat godkännande av Biogens Alzheimersläkemedel Aduhelm rekylerade ned. De tre bolagen tappade mellan 9 och 14 procent.

Forskningsbolaget Asarina Pharma har beviljats ett USA-patent för behandling av tourettes syndrom, tvångssyndrom och sjukligt spelberoende och aktien handlades upp 24 procent.

Terveystalo Healthcare har lagt ett budpliktserbjudande på Feelgood om 5:70 kronor per aktie som den oberoende budkommittén i styrelsen för Feelgood rekommenderar. Feelgood avancerade 44 procent till i nivå med budkursen.

Africa Energy utvärderar tillsammans med dess samriskbolag ett produktionssystem vid Paddavissie Fairway-området. Pareto tror att befintlig infrastruktur kan användas och att investeringarna kan bli lägre och produktionen starta tidigare än väntat. Aktien stärktes med 4,6 procent.

Gamingbolaget Enad Global 7 sjönk 3,7 procent efter en rad insynstransaktioner. Vd Robin Flodin och styrelseordförande Alexander Albedj har "av privatekonomiska skäl" tillsammans sålt drygt cirka 1,3 miljoner aktier i gamingbolaget, enligt ett pressmeddelande. Ledamoten Gunnar Lind har i sin tur köpt 35.000 aktier.

Crowdfundingbolaget Funded By Me stod för en rejäl uppgång när A-aktien steg 45 procent utan synbara nyhetsavtryck. Bolagets vd Anders Danielsson sade till Nyhetsbyrån Direkt att han inte kunde se någon förklaring till uppgången men nämnde att det har kommit en proposition från regeringen gällande en ny crowdfunding-förordning som ska träda i kraft i november.

Alelion och Cargotecs dotterbolag Kalmar har tecknat ett leveransavtal avseende utveckling och produktion av högspänningsbatterisystem till ett värde av 53 miljoner kronor under fyra år. Alelions aktie steg 27 procent på beskedet.

Satellitsystembolaget AAC Clyde Space steg 12 procent. Bolaget sade i DI TV att man har en roll i uppskjutning som Elon Musks rymdbolag SpaceX ska göra under det första kvartalet nästa år. På eftermiddagen meddelades en order från en kund i Asien värd 4,6 miljoner kronor.

De nya bolagen på Stockholms handelsplattformar fortsätter att strömma till och på tisdagen var det premiär för Sleep Cycle på First North. Aktien steg 14 procent från teckningskursen 70 kronor.

Även Ngenic debuterade på First North, men aktien mottogs inte lika väl och handlades närmare 30 procent under teckningskursen 40:50 kronor.


Graf över OMXS30 på tisdagen

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?