Annons
Emilshus: Inför fjärde kvartalet - kassa på plats
Vi upprepar rekommendationen Behåll och höjer riktkursen till 31 SEK (29) inför fjärde kvartalet.


Vi justerar FFO och NRV 2022-2024 med -5 till +4 procent. Ingen utdelning väntas. Detta eftersom portföljtillväxt är det viktigaste målet för användningen av tillgängliga medel.


Emilshus har en hög andel KPI-länkade hyror (vår prognos: 96 procent), där lätt industri är det enskilt största segmentet och dess nästa stora refinansiering är först 2025. Dessutom ser vi ett bra utrymme för att hålla LTV under det maximala målet på 60 procent. Företaget skulle kunna agera inom förvärv eftersom man fortfarande har likvida medel från den nyligen genomförda börsintroduktionen.


Viktiga resultat

Vi noterar ett begränsat företagsspecifikt nyhetsflöde, även om betydande nya hyresavtal har tillkännagivits. Detta följer på ett stabilt tredje kvartal, där de viktigaste positiva faktorerna var en ökning av nettouthyrningen på kvartalsbasis och högre uthyrningsgrad. Efterfrågan verkar alltså vara stabil.


Även om vi uppskattar att tillgängliga medel efter börsintroduktionen i juni 2022 främst är inriktade på ytterligare portföljtillväxt, fungerar detta också som en "buffert" i tider av osäkerhet. Den finansiella flexibiliteten är fortfarande stark på grund av begränsade refinansieringsbehov på kort sikt.


Prognosöversyn

Vi reviderar våra prognoser för FFO och NRV 2022-2024 med -5 till +4 procent, vilket främst återspeglar uppdaterade ränteprognoser, KPI-effekter på hyror och fastighetsvärdesförändringar. Vi antar nu negativa fastighetsvärdesförändringar på -2 procent för 2023 och en stabilisering av värdena 2024.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera