1515
BÖRSEN: SVÄNGIG HANDEL MED SINCH I TOPP, OMXS30 -0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen inledde tisdagens handel i stigande riktning för att sedan raskt vända ned på rött, om än marginellt. Sinch sågs högt upp inom storbolagsindexet medan industripjäserna Boliden och Sandvik i stället tappade mark.

Omkring klockan 9.55 var OMXS30-index ned 0,1 procent till 2.333 och aktier för 2,8 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen. På kontinenten sågs tyska DAX sjunka 0,2 procent medan franska CAC40 retirerade 0,7 procent.

H&M, som på onsdag väntas komma med försäljningssiffror för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret, sågs strax över nollstrecket. Viss medvind kan tänkas komma från att Jefferies skruvat upp rekommendationen för konkurrenten Inditex till köp från behåll med höjd riktkurs. Inditex väntas i sin tur komma med fullständig rapport för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret på onsdag.

Bättre gick det för Sinch, med ett avancemang på 1,7 procent, samt Autoliv som stärktes 0,5 procent.

Telia stärktes 0,6 procent och har av Citi fått sin rekommendation höjd till behåll (sälj). Vidare på rekommendationsfronten har Assa Abloy fått uppskruvad riktkurs till 325 kronor (300) av Pareto Securities med upprepad köprekommendation. Aktien i låsbolaget stärktes initialt för att sedan vända ned 0,1 procent.

På förlorarsidan bland Stockholmsbörsens mest omsatta bolag placerade sig Boliden med ett tapp på 1,5 procent. Andra industripjäser, så som Alfa Laval och Sandvik, pressades 1 respektive 0,7 procent.

SCA, som föll 6,7 procent i måndags efter Danske Banks rekommendationsnedjustering, fortsatte tappa och var ned 1,7 procent på tisdagsförmiddagen och intog därmed bottenplacering.

Veoneer har i spåren av måndagens medieuppgifter uppgett att bolaget fått ett uppdaterat icke-bindande budförslag från Qualcomm på 37 dollar per aktie, som även är den prisnivå som Qualcomm tidigare indikerat. Veoneers rekommendation tills vidare, att acceptera kanadensiska Magnas bud på 31:25 dollar, kvarstår. Aktien var ned strax över 2 procent och bytte händer till omkring 300 kronor, efter en viss uppgång i måndags.

Det NGM-listade betalteknikbolaget Paynova meddelade på måndagskvällen att det tecknat ett ramavtal med den amerikanska betaljätten Visa. Genom avtalet, som sträcker sig över två år, kan Visa gå till marknaden med Paynovas BNPL-lösning (Buy now pay later) och erbjuda den till bolagets kunder och partners, uppgav bolagets vd David Larsson till Nyhetsbyrån Direkt på måndagskvällen. Marknaden svarade med att handla upp aktien med över 20 procent.

Teknikhandelsföretaget OEM klättrade upp 12 procent till 170 kronor. SEB Equities har inlett bevakning med rekommendationen köp och riktkurs 201 kronor.

Bioteknikbolaget Follicum dök nästan 40 procent efter att det meddelat att samtliga utvecklingsprojekt pausas då styrelsen bedömer att det i dagsläget har svårt att hitta finansiering.

Den danska smyckesleverantören Pandora inför nya finansiella mål för 2021-2023, vilka marknaden tycktes gilla och aktien steg 3,3 procent i Köpenhamn. Målet för den organiska tillväxten under perioden är en ökning med 5-7 procent i årstakt, medan målet för den totala tillväxten är en ökning med 6-8 procent i årstakt. Bolagets intäkter ska öka till 24,8-26,2 miljarder danska kronor år 2023.

På tisdagen var det handelspremiär för CS-Medica på Spotlight. Nyemissionen som tecknades till 158 procent värderade bolaget till 62 miljoner danska kronor före kapitaltillskottet. Under den tidiga handeln handlades CS Medicas aktie vid 8:60 danska kronor och teckningsoptionen till 1:30 danska kronor. Det motsvarar en uppgång för ett unitpaket på omkring 18 procent från teckningskursen 38:50 danska kronor per unit, som bestod av fem aktier och två teckningsoptioner.


Graf: OMXS30-indexet tisdagen den 14 september

image

Bildkälla: Infront.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?