SATS: INGA NYA DIREKTIV ÄN SÅ LÄNGE, REDO VIDTA ÅTGÄRDER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Än så länge har Sats Sverige inte fått några konkreta direktiv från regeringen vad gäller covid-19-läget. Anläggningarna i landet håller därmed öppet som vanligt tillsvidare.

Det uppger Sats presstalesperson, Malin Selander, till Nyhetsbyrån Direkt strax efter att Sveriges statsminister Stefan Löfven hållit pressträff kring coronasituationen i Sverige.

Från och med den 24 november införs ett tak för maximalt 8 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Sverige. Huruvida detta kan komma att beröra Sats träningsanläggningar eller inte är än så länge oklart.

"Vi vet inte vad de nya direktiven innebär för Sats i Sverige än så länge. Det vi vet är att de nya allmänna direktiven börjar gälla den 24 november. Jag har ingen mer kommentar på läget just nu", uppger Malin Selander, som betonar att Sats står redo att agera och följa eventuella nya riktlinjer från relevanta myndigheter.

På frågan om huruvida gymbesök klassas som "allmänna sammankomster" eller inte svarar Malin Selander att det ännu är för tidigt att säga något om.

"Vi har följt pressträffen och avvaktar för nu. Så fort vi får någon slags uppdatering kommer vi gå ut med det", säger hon.

Den 6 november meddelade Sats att det stängt ned totalt 53 anläggningar i Norge som en konsekvens av coronavirusspridningen. Anläggningarna avser ha stängt mellan 7 till 23 november för området Bergen, medan stängningen av anläggningarna i Oslo kommer råda mellan 10 november till 1 december.

"Dessa håller fortsatt stängt", säger Malin Selander.

På måndagseftermiddagen var Sats-aktien ned omkring 2 procent i Oslo, på en annars överlag glad börs. Storbolagsindexet OMX Oslo 20 var upp 2,6 procent.

Gymkedjan Actic, noterad på Stockholmsbörsen, var samtidigt upp över 3 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?