1515
Annons
BÖRSEN: PANDEMIFÖRLORARE LYFTE EFTER NYA BESKED, OMXS30 -0,7%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades nedåt på tisdagen i linje med resten av Europa under förhållandevis lugn handel.

Vid stängning var OMXS30 ned 0,7 procent till nivån 2.377. Aktier för cirka 17,3 miljarder hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Bland storbolagen gick Sandvik och Volvo starkast med uppgångar på 0,7-0,8 procent. Svagast var Kinnevik och Astra Zeneca som var ned 2,2-2,3 procent.

Under eftermiddagen meddelade regeringen att Sverige går in i steg fyra av regeringens plan för lättade restriktioner. I praktiken innebär det bland annat att deltagartak slopas på allmänna och privata sammankomster samt att rådet om att jobba hemifrån tas bort.

Beskedet togs emot med glädje av pandemiförlorare. SAS och Scandic Hotels upp 3,4 respektive 6,4 procent och upplevelsebolaget Moment Group rusade 35 procent efter beskedet.

SAS hade stigit nästan 2 procent redan innan beskedet efter trafiksiffror för augusti som visade att bolaget flög drygt 1 miljon passagerare i augusti, ungefär samma nivå som i juli, men en ökning med nästan 52 procent jämfört med samma månad förra året.

Tele2 och Deutsche Telekom ska sälja T-Mobile i Nederländerna till ett företagsvärde om 5,1 miljarder euro. När transaktionen har slutförts avser Tele2:s styrelse föreslå en extrautdelning om minst 11 kronor per aktie. Initialt handlades teleoperatörens aktie upp efter nyheten, men den drogs sedan med i det något surare klimatet och backade 0,6 procent.

Storytel som haft en småtrist kursutveckling under året steg 8,3 procent efter att EQT köpt aktier motsvarande en ägarandel på nära 10 procent i ljudboksföretaget. EQT-partnern Joakim Rubin föreslås till styrelsen och på morgonen meddelades även att Stefan Blom föreslås till ny styrelseordförande efter Rustan Pandays som väljer att kliva ned från posten efter elva år.

För att på kort sikt öka transparensen och anpassa förväntningarna från kapitalmarknaden har Enad Global 7 lämnat en indikativ prognos för tredje och fjärde kvartalet. Enligt en månadsuppdatering från Holdings framkom även att Carnegie som Nordea Fonder sålt hela sina innehav under augusti. Summan av nyheterna resulterade i ett fall på 6,6 procent för gamingbolaget som rasade omkring 35 procent under augusti.

Pareto tycker att potentialen för Kambi i USA har halverats sedan storkunden Penn National Gaming köpt på sig en egen sportboksleverantör. Riktkursen kapas till 290 kronor från tidigare 636 kronor, men köprekommendationen kvarstår. Aktien var ned 4,4 procent till 218 kronor.

Qliro tappade 2,4 procent. Betaltjänstföretaget figurerade i måndagens upplaga av SVD i mindre smickrande dager när tidningen belyste att näthandel med betalning via Qliro resulterade i en uppsjö av reklam från bolaget om blancolån, som är en ökande form av skuldsättning bland svenskarna.

Forskningsbolaget Cline Scientific steg 24,4 procent på tisdagen till 4:23 kronor. Under förmiddagen publicerade Analyst Group en analys i vilken de upprepar sitt basscenario om 9:80 kronor per aktie. Innan dagens uppgång hade aktien tappat drygt 50 procent sedan noteringen i mitten av juni.


Diagram: Stockholmsbörsens OMXS30 tisdagen den 7 september

image Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?