Annons
SBB: LÄMNADE ORIKTIGA UPPGIFTER OM JM, RISKERAR BÖTER AV FI – DI

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) SBB riskerar böter från Finansinspektionen, FI, efter att fastighetsbolaget lämnat oriktiga uppgifter om sitt aktieägande i JM. Det rapporterar Dagens Industri under tisdagen.

På JM:s hemsida och i SBB:s redovisning anges SBB:s ägande i JM uppgå till 30,6 procent. Men enligt ett flaggningsmeddelande från SBB i fredags, är SBB:s aktieinnehav i JM bara 28,2 procent, inte 30,6 procent. Resterande 2,4 procent är något annat, skriver Dagens Industri.

Detta efter att SBB i augusti flaggat för att ägarandelen passerat 30 procent.

JM:s finanschef Carl Bandhold uppger för DI att det pågår ett internt arbete med att tolka situationen.

I fredagens rättelse framgår det att 2,4 procentenheter av SBB:s exponering mot JM utgörs av någon form av derivatinstrument, skriver DI som även rapporterar att SBB:s rättelse kom efter påtryckningar från Finansinspektionen, FI.

Enligt FI riskerar SBB nu en sanktion.

SBB:s jurister på advokatbyrån Vinge har i ett brev till FI argumenterat att det tidigare flaggningsmeddelandet var "i allt väsentligt korrekt", skriver DI.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera