1515
GOOGLE: GER APPÄGARE ETT ÅR ANPASSA TILL HÅRDARE BETALREGLER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Google ger apputvecklare ett år på sig att anpassa sig till bolagets nya, hårdare inställning om prissättningen i Google Play-butiken. I framtiden ska inte apputvecklarna kunna kringgå att betala 30 procent av intäkterna från betalningar i butiken genom att skapa egna betalningslösningar, rapporterar New York Times.

Bland de företag som skapat egna betalningslösningar finns storheter som Netflix och Spotify, som krävt kontokortsuppgifter av användarna för att ta betalt av dem direkt. Dessa företag får nu på sig till 30 september 2021 att anpassa sig till den hårdare linjen.

Denna typ av avgifter från bolagen som tillhandahåller appbutiker - främst Apple och Google - har länge varit en stridsfråga. Bland annat har Spotify och Fortnite-utvecklaren Epic Games kritiserat Apple hårt för sina avgifter.

På måndagen vittnade Epic Games och Apple i en domstol i Oakland i USA gällande målet om Apple har rätt att fortsätta hålla Fortnite utanför sin appbutik, så länge Epic Games erbjuder en egen betalningslösning utanför App Store.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?