1515
CANTARGIA: POSITIVA DATA KOMBINATIONSTERAPI CAN04 VID NSCLC

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Cantargia har på ESMO-konferensen presenterat nya interimsdata för nadunolimab (CAN04) i kombination med gemcitabin/cisplatin vid behandling av patienter med icke-småcellig lungcancer (NSCLC).

Det framgår av ett pressmeddelande.

Effekten är enligt bolaget högre jämfört med historiska kontrolldata för enbart cellgifter, med en responsfrekvens (ORR) på 53 procent i icke-skivepital NSCLC. I den totala gruppen var ORR 48 procent och progressionsfri överlevnad 7,2 månader i median.

ORR var högst i patienter med icke-skivepital NSCLC som tidigare behandlats med pembrolizumab monoterapi. Datan stödjer enligt Cantargia den fortsatta utvecklingen av nadunolimab i NSCLC, som kombinationsbehandling med cellgifter i patienter med icke-skivepitel NSCLC som visar progression efter immunterapi.

Resultaten för NSCLC avlästes i augusti i år och inkluderade 27 patienter i effektanalysen. Data för bukspottskörtelcancer (PDAC) presenterades också på en poster vid konferensen, dessa data var de samma som i maj i år och inkluderade 33 patienter utvärderade för effekt.

"Sammanfattningsvis indikerar interimsresultaten att nadunolimab tillsammans med cellgifter ger bättre effekt i både PDAC- och NSCLC-patienter jämfört med historiska kontroller för enbart cellgifter", skriver Cantargia.

Flera patienter behandlas enligt bolaget ännu och Cantargias avsikt är att presentera uppdaterade interimsresultat för PDAC under det fjärde kvartalet i år, och för NSCLC under första halvåret 2022.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?