1515
KRYPTOVALUTOR: NORDNETS SPARARE KÖPER KRYPTO-DIPPEN

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spararna hos Nordnet har sett den senaste tidens turbulens som ett tillfälle att komma in i kryptovalutor till lägre priser.

Sedan månadsskiftet maj/april har antalet ägare av produkter som ger exponering mot kryptovalutor ökat med 8 procent. Sedan årsskiftet är motsvarande tillväxt 63 procent.

"Rörelserna i samband med Elon Musks utspel, först att Tesla backar från beslutet att godta bitcoin som betalning av miljöskäl och sedan antydningarna om försäljning av innehavet och därefter dementin av detta, är en påminnelse om att kryptomarknaderna fortfarande är så pass små att de påverkas extremt mycket av enskilda aktörers agerande. Det gör dem både volatila och osäkra", säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, i en kommentar.

Hon påpekar också att en anledning till det stora intresset är förväntningar om att kryptovalutor ska släppas in i finrummet.

"Men om de gör det lär onekligen regleringar komma på köpet, och det är en omständighet man som investerare behöver räkna med. Dessutom kan miljöaspekten bli en större diskussion – det Musk gör brukar ju sprida ringar på vattnet", säger Frida Bratt.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?