1515
DEVPORT: RESULTATET SJÖNK NÅGOT 1 KV, OMSÄTTNINGEN DESTO MER

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Devport, ett konsultbolag inriktat främst mot fordonsindustrin, redovisar ett nettoresultat för det första kvartalet 2021 på 3,8 miljoner kronor (4,1).

Intäkterna sjönk till 94,3 miljoner kronor (115,8).

Minskningen förklaras främst av effekterna från covid-19-pandemin, men också av den teknikomställning som sker i industrin och som enligt bolaget accelererades under framför allt andra halvåret 2020.

"Under första kvartalet 2021 har den negativa trenden på intäkterna börjat plana ut och vi ser att våra satsningar på tillväxtområden, både i vår grundaffär och inom nya områden och regioner, ger effekt i form av ökad efterfrågan på våra tjänster. Resultatet har under de senaste kvartalen förbättrats vilket är en direkt följd av det arbete som skett med både uppdragsrotationer och försäljning på nya marknader där marginalerna är högre – detta arbete fortsätter under 2021", skriver Devport i delårsrapporten.

Rörelseresultatet minskade till 5,2 miljoner kronor (5,5).

"Trots den stora omsättningsminskningen har vi lyckats parera kostnadssidan", betonar bolaget.

Statliga stödåtgärder har sänkt företagets kostnader i kvartalet med 1,3 miljoner kronor (1,4).

"Under årets första kvartal har endast ett fåtal medarbetare deltagit i någon form av korttidsarbete och från och med april månad uppbär vi inte längre några statliga stöd. Genom att återgå till full arbetstid skapar vi förutsättningar för tillväxt från nuvarande nivåer under de kommande kvartalen", uppger Devport.

"Vi ser framför oss en fortsatt tillväxt under året i både omsättning och resultat samt att vi fortsätter att växa med nya medarbetare. I första hand organiskt men också genom förvärv", skriver vd Nils Malmros i rapporten.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?