OSCAR PROPERTIES: RESERVERING GASKLOCKAN, NEDSKRIVNING PROJEKT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Oscar Properties har beslutat att reservera 182 miljoner kronor för upparbetade kostnader som bolaget tagit i bostadsprojektet Gasklockan. Dessutom görs nedskrivningar om 125 miljoner kronor avseende projektportföljen.

"Oscar Properties beklagar att man inte tillsammans med Stockholms stad verkar få möjlighet att realisera Gasklockan, som har förutsättningar att bli ett av Sveriges mest extraordinära arkitektoniska landmärken. Oscar Properties har anlitat två separata juridiska ombud vilkas utlåtanden båda visar att bolaget har goda förutsättningar att kunna återfå minst de nedlagda projektkostnaderna i form av skadestånd", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ovanstående justeringar görs i årsredovisningen för 2019, som således avviker från lämnad bokslutskommuniké 2019. Efter dessa reserveringar och nedskrivningar uppgår soliditeten till 35 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?