1515
AMAZON: JP MORGANS FANG-FAVORIT, SPÅS 30% UPPGÅNG - CNBC

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det amerikanska techkonglomeratet Amazons aktie kan stiga med 30 procent på stundande kvartalsrapport och det är den största potentialen bland sektorkonkurrenterna bland de så kallade "fang"-bolagen, enligt en analys från JP Morgan som CNBC tagit del av.

Uppsidan hos Amazon ligger i förväntningarna om att intäktsposten i nästa veckas kvartalsrapport ska överträffa estimaten, menar JP Morgan-analytikern Doug Anmuth.

"Om vi också tittar in i andra kvartalet tror vi att Amazon kommer guida mot 20 procent i tillväxt i övre delen av prognosintervallet, då trots ett starkt jämförelsekvartal från förra året", skriver han i analysen, enligt CNBC.

Rekommendationen från JP Morgan är övervikt och riktkursen är 4.400, alltså 30 procent över stängningskursen från onsdagen. Hittills i år är aktien upp med 3 procent, samtidigt som S&P500 klättrat 11 procent.

"I fråga om positionering anser vi att Amazon är mer undervärderat än Google och sentimentet är bättre förberett nu än i tidigare kvartal givet de starka jämförelsekvartalen som väntar. Den synen får också stöd av Netflix rapport", skriver Doug Anmuth.

Netflix, som också är ett av bolagen som räknas in i fang-kategorin, föll tidigare i veckan efter att ha släppt räkenskaper. Övriga fang-aktier är Facebook, Apple och Google.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?