1515
BÖRSEN: BYGGMÄSTAREN RASAR PÅ EMISSIONSVILLKOR, OMXS30 -0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen handlades vid lunchtid på torsdagen fortsatt under nollstrecket. Byggmästaren Ahlström föll på villkorsförändringar i Volta Trucks-emissionen och Hexatronic stod som vinnare av rapportbolagen.

Vid klockan 12.20 var det svenska storbolagsindexet OMXS30 ned 0,2 procent till nivån 2.397. Aktier för 5,6 miljarder hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Bland storbolagen pressades Kinnevik hårdast. Investmentbolaget noterades ned 3,7 procent, och har därmed backat 10,3 procent de senaste fem handelsdagarna. Även Sinch och Evolution hade det motigt med nedgångar på 0,8-1,1 procent.

På vinnarlistan var Sandvik i topp, med ett avancemang på 1,4 procent. Verkstadsföretaget skuggades av Electrolux och Astra Zeneca som klev upp 0,9 respektive 0,8 procent.

Byggmästare Anders J Ahlström rasade 24 procent. Byggmästaren har meddelat att den nyemission som fortfarande planeras i Volta Trucks, ett bolag som investeringsbolaget äger cirka 35 procent av aktierna i, väntas genomföras till en lägre värdering och teckningskurs än tidigare planerat.

Bland dagens rapporterande bolag rusade Hexatronic 20 procent. Systemleverantören inom fiberoptisk kabel och infrastrukturlösningar för telekomföretag redovisade en ökning av rörelseresultatet om 102 procent för det andra kvartalet 2021, jämfört med motsvarande period i fjol.

Readly noterades upp 9 procent för dagen. Det digitala magasinbolaget lade fram ett rörelseresultat på -54,3 miljoner kronor för det andra kvartalet (-59,4). Aktien har tappat drygt 41 procent sedan börsnoteringen i september 2020.

Leo Vegas rapport togs inte emot lika väl av marknaden, och aktien föll drygt 21 procent. Ebitda-marginalen nästan halverades i procentenheter och intäkterna minskade 13 procent i det andra kvartalet, jämfört med samma kvartal i 2020.

Garo klättrade nästan 19 procent – och slog kursrekord - efter att bolaget, som utvecklar och tillverkar produkter och helhetslösningar för elinstallationsmarknaden, lade fram en omsättning på 341 miljoner kronor för det andra kvartalet (238).

Arla Plast, som noterades på Stockholmsbörsen i slutet på maj i år, tappade 10,5 procent till 51:00 kronor, strax över teckningskursen om 46 kronor, efter att ha redovisat en försäljningsvolym på 6.11 ton under andra kvartalet (7.200) samt en nettoomsättningsminskning på 6 procent.

Även Biogaia backade, med 4 procent. Probiotikabolaget resultat efter skatt sjönk nästan 31 procent i det andra kvartalet, jämfört med samma period i fjol.

Största rapportfall, på nästan 23 procent, stod First North-bolaget XMRealiy för vars årliga återkommande intäkter steg 23 procent i det andra kvartalet, jämfört med motsvarande period i fjol.

Flera gamingbolag rekylerade uppåt efter en tuffare onsdagshandel. Stillfront steg 11,4 procent till 52:60 kronor. Bolaget har fått ett flertal riktkurssänkningar i sällskap med ett antal upprepade köprekommendationer efter gårdagens rapport. Bland annat har Pareto sänkt riktkursen till 76 kronor (94) och återstämplat aktien med köp.

G5 Entertainment, som också kom med kvartalssiffror på onsdagen, klättrade 8,3 procent till 435 kronor. "Marknadens reaktion på G5:s rapport visar återigen hur missförstådd aktien är", skrev Handelsbanken Capital Markets i en kommentar på onsdagseftermiddagen där rekommendationen köp upprepades och riktkursen justerades ner marginellt till 718 kronor.


Graf: OMXS30 torsdagen den 12 augusti

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?