Annons
KANADA: FÖRBJUDER 5G-UTRUSTNING FRÅN HUAWEI OCH ZTE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kanada uppgav på torsdagen att landet förbjuder 5G-utrustning tillverkad av kinesiska Huwaei och ZTE.

Det rapporterar Wall Street Journal.

Beslutet motiveras med att utrustning från Huawei och ZTE innebär ett hot mot den nationella säkerheten. De telekomföretag som i nuläget använder utrustning från Huawei, till exempel BCE och Telus, måste ersätta den senast 2027 och kommer inte kompenseras.

Beslutet är resultatet av en fyra år lång säkerhetsöversyn och Kanadas innovationsminister beskriver det som "i linje med vad våra allierade har gjort för att skydda kritisk infrastruktur".

Kanada är det sista landet inom underrättelsesamarbetet "Five Eyes", där de engelskspråkiga länderna Australien, Kanada, Nya Zeeland, Storbritannien och USA ingår, att fatta beslut i frågan.

BCE meddelade under 2020 att bolaget valt Ericsson för att leverera 5G-utrustning och Telus valde samma år utrustning från Ericsson och Nokia. Båda företag har börjat avveckla Huawei-utrustning.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera