1515
Annons
BÖRSEN: ESSITY I TOPP, ABB UTAN UTDELNING, OMXS30 +0,8%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen inledde den nya handelsveckan på plus i linje med ledande Europabörser.

Vid 9.45-tiden hade det svenska storbolagsindexet OMXS30 stigit 0,8 procent till nivån 2.214 och aktier för 2,7 miljarder var omsatta på Stockholmsbörsen. Ute i övriga Europa var Frankfurtbörsens DAX-index upp 1,1 procent och franska CAC 40 med 0,9 procent.

Hygien- och hälsobolaget Essity gick starkast inom OMXS30 med en uppgång på 2,6 procent, följd av Getinge och Kinnevik på plus 2,3 procent.

I botten av storbolagsindex låg ABB, som handlas utan rätt till utdelning om 0:82 schweizerfranc, ned 4:30 kronor eller 1,3 procent. Evolution backade 0,9 procent.

Ericsson handlades lite över oförändrad nivå, på plus 0,2 procent. Cevian, som är storägare i Ericsson, kommer att rösta mot beviljandet av ansvarsfrihet för var och en av Ericssonstyrelsens ledamöter, tillsammans med vd, under den kommande årsstämman, enligt ett pressmeddelande.

Trelleborg, som rusade i fredags efter beskedet om försäljning av affärsområdet Wheel Systems, vände ned drygt 2 procent.

Husqvarna har fått sänkta rekommendationer av Pareto Securities och Nordea Markets efter fredagens vinstvarning, hos båda till behåll från köp. Husqvarna-aktien fortsatte ned med 4 procent efter fredagens kurspress.

Börsveckans övriga köpråd Leo Vegas och Embellence noterades båda upp 1,6 procent.

Speloperatören Kindred handlades upp 1,8 procent efter att ha beviljats licens i Ontario i Kanada.

Konfektyr- och snacksbolaget Cloetta avancerade 5,7 procent i spåren av höjd rekommendation till köp hos Nordea Markets. Dagens Industri satte köpstämpel på kredithanteringsbolaget Intrum i måndagens tidning och aktien klättrade 6 procent.

Scandi Standard, som fick köpråd i Affärsvärldem, steg 1,6 procent.

IT-konsulten Combinedx tog klivet in på First North och handlades i inledningen kring 40 kronor, ett par kronor under priset i erbjudandet inför noteringen som var 42 kronor.

Forskningsbolaget Synact Pharma vill ta in cirka 150 miljoner kronor i en företrädesemission till teckningskurs 63 kronor. Aktien sjönk 22 procent till 78:50 kronor.Graf: OMXS30 måndagen den 28 april

image

Källa: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?