Annons
Platzer: Inför fjärde kvartalet - fortfarande i god form
Vi upprepar rekommendationen Köp och höjer riktkursen till 110 SEK (90). Vi anser att portföljens inriktning är stödjande (hög andel KPI-länkade hyror), den senaste nettouthyrningen på rullande tolv månader var på en rekordhög nivå och refinansieringsriskerna är låga. Även om vi sänker 2022-2024 med 1-7 procent fortsätter vi att se en årlig tillväxt i utdelningen per aktie fram till 2024.


Viktiga resultat

Överlag har det varit ett begränsat företagsspecifikt nyhetsflöde under fjärde kvartalet, dock med tillkännagivandet att fastigheten "Kineum" nu är helägd av Platzer (tidigare joint venture med NCC och i linje med det tidigare tillkännagivandet i början av projektet).


Platzers ESG-arbete, särskilt när det gäller "E", är fortfarande bland de bästa i vår jämförelsegrupp.


Prognosöversyn

Vi uppdaterar våra prognoser för 2023-2024 med hänsyn till förändrade prognoser för räntor. Vi ser en topp i svenska styrräntor 2023 och lägre räntor 2024. Vidare inkluderas KPI-höjning av hyror samt det fullständiga övertagandet av "Kineum". Det sistnämnda hade en negativ inverkan på LTV med 3 procent, men vi ser fortfarande ett LTV som är långt under maxmålet på 50 procent.


Sammantaget reviderar vi FFO och NRV för 2022-2024 med -1 till -7 procent. Utdelningen per aktie väntas växa årligen fram till 2024. Netto leder våra revideringar till en höjd riktkurs.


Vi uppskattar andelen förhyrda lägenheter i pågående utvecklingsprojekt till cirka 80 procent, vilket är bra.
Source: FinWire News
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera