1515
APPLE: ANALYTIKER ROSAR OCH RISAR PLANER PÅ BILTILLVERKNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Teknikbolaget Apples planer på att utveckla och saluföra självkörande bilar – "Project Titan" - med de första rullande av löpande bandet 2024 är en dålig idé, enligt både Citis och Evercores analytiker, rapporterar flera medier.

Apple kan komma att bli en paradigmgörande aktör i bilindustrin likt hur bolaget tidigare rört om i marknader som mobiltelefoner och bärbar kroppsnära teknik, enligt Morgan Stanley. Andra analytiker menar dock att projektet bär stora risker med sig.

Evercores analytiker menar att det finns "noll anledningar" för Apple att gå in i det "kapitalstarka landskapet av låga marginaler".

I stället utgör Apples position ett utmärkt slagläge för satsningar på att bli underleverantör till fordonssektorn, menar Evercore. Analytikerna skriver att det i nuläget är svårt att ge några slutgiltiga omdömen i fråga om Project Titan. Hittills saknas detaljer om påståendena om hur Apple ska bana väg för mycket billigare bilbatterier.

Citis analytiker är "mycket skeptiska" till att Apple ens kommer gå i mål med bilprojektet. I stället hålls för troligt att bolaget slår in på underleverantörsspåret och i slutänden levererar operativsystem till redan befintliga biltillverkare.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?