1515
VERIZON: SKA INVESTERA 10 MDR USD EXTRA I 5G KOMMANDE 3 ÅR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den amerikanska operatören Verizon, som är kund till Ericsson, kommer under de kommande tre åren att investera ytterligare 10 miljarder dollar i 5G-utbyggnaden utöver sin befintliga capex-plan.

Det framkom vid Verizons kapitalmarknadsdag som hölls på onsdagen, skriver Dow Jones.

Extrainvesteringen ska göras i utbyggnaden av det för 5G passande mobila spektrumet C-Band, som operatören köpte i en nyligen avslutad spektrumauktion i USA. Verizon var den största köparen i den auktionen, med totala köp på omkring 53 miljarder dollar.

Vid kapitalmarknadsdagen deklarerade Verizon, som har den tidigare Ericssonchefen Hans Vestberg som vd, att det räknar med att kunna täcka in 100 miljoner människor med C-Band-spektrum inom tolv månader. I år räknar operatören med att kunna ha upp till 8.000 siter klara.

Till 2024 räknar Verizon med att C-Bands-täckningen ska nå över 250 miljoner människor.

Verizon befintliga capex-prognos för 2021, som operatören lämnade i sin bokslutsrapport för 2020, är investeringar i intervallet 17,5-18,5 miljarder dollar.

Verizon räknar med 5G-investeringarna kommer att gynna bolagets tillväxt och uppgav att tjänsteintäkterna väntas växa med minst 2 procent under 2021 samt med minst 3 procent 2022 och 2023. Under 2024, och bortom det, väntas den tillväxten öka till minst 4 procent, var beskedet på kapitalmarknadsdagen.

Även andra stora amerikanska operatörer ska hålla investerarpresentationer denna vecka. Under torsdagen har T-Mobile US en investerardag och AT&T-ledningen ska tala med investerare på fredagen.

För närvarande är både Ericsson och Nokia kunder till Verizon, men Nokia har förlorat en stor del av sin affär med operatören kommande år efter att Verizon tecknat ett avtal med Samsung.

På Stockholmsbörsen hade Ericsson stigit 2,7 procent vid 11-tiden på torsdagen medan Nokia var upp 1,3 procent.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?