1515
CASTELLUM: LANNEBO VILL INTE SE RUTGER ARNHULT SOM ORDFÖRANDE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Lannebo Fonder kommer att avvika från valberedningens förslag och rösta för att Per Berggren blir ny ordförande i fastighetsbolaget Castellum.

Det framgår av ett pressmeddelande från fondbolaget som ägde 1,9 procent av aktierna i fastighetsbolaget i slutet av februari och som då var tionde största ägare.

Inför stämman finns det två styrelseförslag, där det ena kommer från oenig valberedning och innefattar att Castellums största ägare Rutger Arnhult blir ny ordförande i bolaget.

Lannebo avser vid årsstämman i slutet av mars rösta i enlighet med valberedningens förslag till styrelse, (omval av Per Berggren, Christina Karlsson Kazeem, Zdravko Markovski och Joacim Sjöberg, samt nyval av Rutger Arnhult, Anna Kinberg Batra och Anna-Karin Celsing). Men i stället för Rutger Arnhult som ordförande vill Lannebo Fonder se Per Berggren som ny ordförande.

"Vi har stort förtroende för att ledamöterna kommer att agera i bolagets intresse, samt att de kan hantera eventuella intressekonflikter i enlighet med gällande regelverk. Fastighetssektorn är dock transaktionsintensiv och vi konstaterar att Rutger Arnhult har ägarintressen i ett flertal olika fastighetsbolag", säger Mats Gustafsson som är förvaltare och ägaransvarig på Lannebo.

"För att säkerställa att styrelsearbetet i Castellum kan drivas så effektivt som möjligt anser vi det vara lämpligt med en styrelseordförande som är oberoende av större aktieägare", fortsätter Mats Gustafsson.

Bakom det andra förslaget till ny styrelse står den avgående styrelseordförande Charlotte Strömberg samt Vincent Fokke som representerar Stichting Pensioenfonds ABP som är näst största ägare i Castellum med 5,9 procent av aktierna.

Rutger Arnhult kontrollerar drygt 20 procent av aktierna i Castellum.

Årsstämman ska hållas den 25 mars.Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?