1515
NYHETER I KORTHET LÖRDAG-MÅNDAG 12-14 SEPTEMBER

FÖRBIFARTEN. Notan för tunnlarna under Lovön blir tre gånger större än beräknat. (DI lör)


RIKSBANKSTOPP VARNAR. Den höga arbetslösheten kan bli långvarig, varnar vice riksbankschefen Henry Ohlsson. (DN lör)


VILL BLI JUSTITIEMINISTER. Om Sverigedemokraterna bildar regering med Moderaterna och Kristdemokraterna efter nästa val vill Jimmie Åkesson bli justitieminister, han anser också att SD behöver ett statsråd på finansdepartementet. (DN sön)


RIKSBANKSKRITIK. Ökade klyftor och en större tillgångsbubbla kan bli effekten av att Riksbanken kommande dagar börjar köpa företagsobligationer, enligt kritiker. (SvD mån)


ELFÖRSÖRJNING. Region Skåne varnar för att läget för elförsörjningen i Sydsverige är kritiskt, vilket tillsammans med extrema elpriser hotar jobb i regionen. (DI mån)


SAS. Kronofogden ska göra utmätning av SAS efter att flygbolaget ignorerat krav på ersättning som en kund skickat in till myndigheten. Därtill beslutas det att SAS ska betala schablonersättning till kunder som stämt bolaget, enligt ett beslut från Stockholms tingsrätt. (DI lör-sön)


OLJEFYND. Oljesektorn har släpat efter den resterande återhämtande börsen och analytiker ser nu köplägen. En av dessa, Johan Spetz på Pareto Securities, ser potential i oljebolaget IPC vars aktie tappat cirka 60 procent sedan årsskiftet. (DI lör-sön)


POSITIVT FÖR ASTRA ZENECA. Läkemedelsbolaget Astra Zeneca återupptar nu fas 3-studien kring att ta fram ett corona-vaccin. "Det är ett positivt besked. Det pekar på att man har kunnat utesluta en direkt koppling till vaccinet", säger hälsoanalytikern Johan Unnerus, som flaggar för att Astra är ett av de bolagen med bäst chans att lyckas utveckla ett covid-19-vaccin. (DI mån)


H&M. Klädesbolaget H&M:s försäljning väntas ha minskat med 16 procent under sommarmånaderna, vilket är en märkbar förbättring sedan i våras. Men på bolagets största marknad, Tyskland, ser återhämtningen under de senaste veckorna att ha stannat upp. (DI mån)


BYGGTVIST. En underentreprenör till byggbolaget NCC har anmälts till arbetsdomstolen av fackförbundet Byggnads gällande bygget av Billerud Korsnäs kartongmaskin, KM7. Fackförbundet hävdar att entreprenören utsatt sina utländska anställda för lönedumpning varpå NCC svarar att "våra kontroller har inte visat på några oegentligheter". (DI mån)Source: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?