Annons
NEW YORK: TWITTER BACKAR PÅ RÖD BÖRS, S&P 500 -1,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna inledde handeln klart nedåt på onsdagen efter hökaktiga Fed-signaler under föregående dag.

Vid 15.50-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,8 procent till 34.365, samtidigt som tekniktunga Nasdaqs kompositindex sjönk 2,2 procent till 13.894. Det breda S&P 500 backade 1,2 procent till 4.471.

På tisdagen tappade S&P 500 1,3 procent efter att Fed-guvernören Lael Brainard talat om ett behov att snabbt minska balansräkningen.

"Det som gjorde kommenterarna från Brainard så viktiga i går är att hon typiskt sett är en av de mest duvaktiga ledamöterna i FOMC. Om hon har svängt över till det mycket hökaktiga lägret så behöver marknaden lyssna och det gjorde de. QE-honungsburken ser ut att vara nästan tom nu", skrev Jeffrey Halley på Oanda i en kommentar.

USA-räntorna steg efter Brainards anförande och fortsatte upp på onsdagen, med tvååringen på 2,54 procent och tioåringen på 2,63 procent. Under kvällen publiceras protokollet från FOMC:s marsmöte.

"Fokus i protokollet är på diskussionen om QT (kvantitativa åtstramning) och utsikterna för större (50 punkter) höjningar vid ett eller flera möten. Även diskussion kring möjligheten att få till en mjuklandning i linje med den optimistiska prognosen för tillväxt och arbetslöshet blir intressant", skrev SEB i ett morgonbrev.

Bland bolag föll Twitter 2 procent. Aktien har rusat de senaste dagarna efter att Elon Musk dykt upp som storägare och sedermera tagit plats i styrelsen.

Intel tappade 0,8 procent efter besked om att den ryska verksamheten ska avbrytas. Sedan tidigare har teknikbolaget upphört med leveranser av halvledare till Ryssland och Belarus.

Tilray rusade 14 procent. Cannabisproducenten rapporterade en överraskande vinst för det gångna kvartalet trots att omsättningen inte levde upp till analytikernas förväntningar.

Rivian uppgav att bolaget är på väg att nå målet om att producera 25.000 elfordon i år. Aktien stärktes direkt efter öppning men backade sedan tillbaka till minus 1,5 procent. Även sektorkollegorna Tesla och Lucid Group pressades, båda med 3,5 procent.

Occidental Petroleum lyfte 1,5 procent efter att Stifel inlett bevakning med rekommendationen köp. Enligt analyshuset är aktien fortfarande attraktivt värderad trots att den nästan har dubblerats hittills i år.

Bland vinnarna befann sig även oljebolagen Chevron och Exxon Mobil som steg med 1,5 respektive 1,4 procent.


Graf: S&P 500 onsdagen den 6 april

image

Bildkälla: InfrontSource: Direkt-SE
Tillbaka

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera